Как да облечем детето за зимната пързалка?

Как да облечем детето за зимната пързалка?

Пързалянето на лед е прекрасно забавление за малки и големи, но без подходящите дрехи може да има неприятни последици. Както винаги, децата страдат най-много от нашата небрежност и подценяването на ситуацията. Представяме ви няколко простички съвета как да изпълните максимално родителския си дълг. Пригответе се да ровите в гардероба и да се борите с малчугана за всеки текстилен пласт, който той няма желание да облече.

  1. Топли чорапи

Пригответе удобни и топли чорапи, като имате предвид, че с прекалено дебели кънките може да стягат крачетата на детето или да му стане твърде топло и да се изпоти. А както знаем: „От краката най-много се изстива.“

  1. Панталони

Изберете ватирани панталони, които не са нито много стегнати, нито прекалено широки, важното е да позволяват свободното движение. По възможност изберете панталони от промазан плат, който не пропуска вода или вятър.

489453_300

  1. Блуза

Ватиран суичър или блуза, с обикновена тениска отдолу е достатъчно облекло за закрита пързалка. Ако пързалката е открита, сложете яке, подходящо за времето. Не забравяйте, че целта е детето да има свобода на движенията и да му е топло, а не – горещо.

detski-pulover-sini-snejinki

  1. Ръкавици

Освен че с тях ще предпазите детските пръстчета от измръзване, по този начин можете да предотвратите леки порезни наранявания.

  1. Каска

Някои родители отстъпват пред децата си и им позволяват да не слагат каска. От една страна е добре да предпазите детето от евентуални сблъсъци с други посетители, а от друга – кънките са спорт, в който паданията не са изключение. Особено опасни са паданията назад на глава, те могат да доведат до сериозни фрактури. В допълнение слагането на каска автоматично ще ви освободи от необходимостта да сложите шапка и да съблюдавате детето да не я загуби по пързалката.

images124

  1. Наколенки и налакътници

Последната точка изглежда предназначена за параноични родители.  В крайна сметка всичко зависи от това дали си имате работа с много палаво дете, дали то за първи път стъпва на пързалка или самото то преживява своите падания по-драматично. Какво обаче е детството без поне едно ожулено коляно?

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *