Как да изберем подходящ размер сако?

Как да изберем подходящ размер сако?

Изчистените прави линии на сакото правят мъжете особено привлекателни за дамите. От своя страна жените, носещи това традиционно мъжко облекло, изглеждат делови, овладяни и решителни. Но за да сработи магията на сакото, то трябва да е изработено безупречно и да ви приляга идеално, така че да го носите със самочувствие и да се чувствате удобно.

Яка и ревери

Яката трябва да достига максисмум до средата на врата и да не се повдига.

revers

Обърнете внимание под ръба на яката отзад на гърба да не се образуват гънки.

Ако сакото ви има ревери, те трябва плавно да преливат към първото копче, да не се нагъват и обръщат.

Ако реверът се повдига, това означава, че сакото е тясно в областта на гърба и гърдите.

Рамене

anzug

Раменният шев трябва да приляга добре върху ключиците и да достига поне до края им, за да не опъва. Раздвижете се и ако чувствате, че сакото ограничава движенията ви, това означава, че е прекалено тясно. Ако шевът е по-дълъг от ключиците, значи сакото е широко. Подплънките трябва да стоят хоризонтално, да не се повдигат или да не изглеждат малки на фона на раменете ви. Подплънките обикновено се издават с един пръст от раменната кост, но не повече.

 

 

 

Ръкави

aermel Отпуснете ръцете до тялото, така че да са съвсем леко свити в лактите. В това положение ръкавите трябва да покриват кокалчето на китката ви.

 

 

 

 

 

 

 

anzug3Горна част

Повечето модели имат  красива линия, когато не са прекалено широки, но това си остава въпрос на лични предпочитания и модни тенденции. Ако на гърба се образуват хоризонтални линии или сакото се повдига в областта на талията, това означава, че е прекалено малко. Горната част на ръкавите трябва да е достатъчно широка, за да можете да се движите свободно.

Външен шев

Външният страничен шев на сакото трябва да има плавна права линия. Обърнете внимание шевът да не се огъва навътре или се набръчква навън. Съществуват модели, особено при дамите, които подчертават талията, тук линията трябва да следва естествените форми, но да не се впива в тялото.

anzugfrauКопчета

Сядането трябва да е възможно и удобно дори и при закопчано сако.

Ако около копчетатата се формират бръчки под формата на буквата „Х“, тогава сакото е тясно за вас. В случай, че има цип вместо копчета, трябва да е безпроблемно затварянето му.

 

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *