Как да купя кученце онлайн безопасно?

Как да купя кученце онлайн безопасно?

Всеки избор на стока, усуга или предприемането на различни решения онлайн си има своите рискове. Още по-трудно става, когато се касае за живо същество. Съществуват множество неприятни сценарии, в които можете да бъдете въвлечени – развъдници, които не обръщат внимание на състоянието на животните или развъждат болни екземпляри с генетични дефекти; некоректни лица, които предоставят невярна информация и дори откровени измамници, които само ще ви вземат парите без да ви дадат нищо в замяна. Най-добрата препоръка е първо да се спрете на близък до вас район, който лично да посетите и да се уверите в достоверността на обявеното. Но ако  няма такава възможност, тези стъпки ще ви помогнат да намерите кученце онлайн.

1. Пазете се от измамници, те дебнат за хора, които търсят много ниски цени или примамват  тези, които не разполагат с достатъчно пари за закупуване по стандартна тарифа.

2. Имайте предвид, че измамниците публикуват реклами онлайн, използвайки откраднати снимки с твърдението, че това са техни кутрета. Някои даже създават цели сайтове, за да поддържат измамата. Сертифицираните развъдници обикновено защитават своите снимки като използват воден знак върху тях. Измамниците понякога се опитват да замъглят водния знак, или даже използват снимката заедно с него. Ако видите на снимка воден знак с името на селекционер, опитайте да се свържете директно с него. По този начин можете да бъдете сигурни, че купувате кученце от реален собственик, а не от измамник.

3. Никога не изпращайте пари чрез Western Union или MoneyGram , при никакви обстоятелства. Ако нещо се обърка, тези услуги няма да ви помогнат да получите парите си обратно. Измамниците също така използват сметки Paypal  за да откраднат пари чрез банкови преводи директно от сметката на купувачите, а след това закриват своята Paypal сметка и изчезват.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *