Как да купя детски мебели?

Как да купя детски мебели?

Избирането на подходящи мебели за детската стая е особено важно, защото превръща стаята в специална зона, където децата могат да спят, играят или учат.

1. Ако детето е по-голямо, позволете му да участва в избора. Бъдете твърди и кажете „Не“, ако детето ви настоява за закупуване на забавни, но опасни  и непрактични за неговата възраст мебели. Не се притеснявайте да му разкриете и финансовите си ограничения.

Разглеждането на онлайн-каталози може да се окаже по-приятно семейно занимание, от това да ги гоните из обширния мебелен магазин.

2. Изберете цветова тема за стаята на детето. Купете мебелите, а след това изберете подходящата боя за стените. Мебелите от дърво си пасват почти с всичко.Изберете мебели, тапицирани с плат, който е издръжлив и лесен за почистване.

3. Когато купувате мебели за деца – особено столове и легла – първо се уверете в тяхната безопасност, дали няма да поддадат, ако децата започнат да скачат или лудуват върху тях. Накарайте децата да се чувстват пораснали и специални, купувайки им детски размери столове, маси и мека мебел. Детският размер маси и столове ще улеснят вашите деца, когато рисуват, оцветяват, моделират или дори се хранят на тях.

4. Купуването на двуетажни легла е предпочитан вариант за родителите, защото оставя повече място за игра на децата. Когато избирате двуетажни легла трябва да се уверите, че са със здрави основи и матраци, които няма да пропаднат и са проектирани така, че децата да не се претъркулят в съня си от горното ниво. Двуетажните легла трябва да са здрави, с неподвижни стълби и дръжки с лесен захват.

5. Когато избирате люлки, уверете се, че имат заключващ механизъм. Те трябва да имат здраво дъно с широка, стабилна основа и матрак, който приляга плътно към страните, отгоре и отдолу.

6. Ако купувате маса за преобуване на бебе, уверете се в стабилността й. Към нея трябва да има колани и вградени чекмеджета, така че да не е нужно да оставяте бебето само, докато ровите за пелените или бебешката пудра.

7. Изберете креватче с летви – не повече от 6 см една от друга. Уверете се, че матракът приляга плътно и има подматрачна рамка, която се прикрепя здраво към таблата на леглото. Проверете дали ключалките, които държат  решетките, са надеждни, така че детето да не може да падне отстрани.

8. Купете столче за хранене с широка основа, така че стола да не се преобърне. Допълнително към него трябва да има колани, които да са закрепени към седалката, а не – към таблата. Сгъваемите столчета трябва да имат заключващи се механизми, които да предотвратят евентуалното сгънанте на столчето, докато детето седи на него.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.