Как да запазите краката си топли през зимата?

Как да запазите краката си топли през зимата?

Студените крака  правят зимата по-непоносима и може да повлияе на нивото Ви на комфорт, както на закрито, така и навън. Студените крака могат да бъдат особено неприятни, когато се опитвате да заспите, да ходите в студено време или просто да седите пред телевизора.

Първа част. Запазете краката си топли навън

 1. Изпълнете всички тези инструкции, преди да излезете навън. Като запонете с обуването на чифт чорапи. Препоръчва се да носите два чифта чорапи, но това зависи от вас. Може също да помислите за закупуване на чорапи, специално разработени, за да поддържат краката топли навън; проверете вариантите в спортен магазин и попитайте за чорапи, които поддържат краката топли. Много от тези чорапи са проектирани да задържат топлината, без да са твърде дебели, което ви позволява да носите ботушите или обувките си удобно.
 2. Носете подходящи ботуши – като зимни ботуши, които са водоустойчиви. Може да проверите рейтинга на ботушите, тъй като специалните ботуши за студено време имат рейтинг, който съответства на температурните диапазони. Уверете се, че ботушите ви пасват добре, тъй като това ще ви помогне да запазите топлината.
 3. Вече може да се впуснете в зимната приказка. С късмет краката ви ще останат топли достатъчно дълго.

Втора част. Запазете краката си топли, докато сте на закрито

 1. Обуйте чифт чорапи. Изберете хубави, топли, пухкави, в които се чувствате удобно, докато седите наоколо.
 2. Обуйте чехли или меки пантофи. Те ще затоплят още повече краката Ви.
 3. Поставете краката си под радиатора. Дръжте ги там, докато краката Ви се затоплят, а след това завийте краката си с одеяло.
 • Внимавайте да не доближавате дрехи твърде близо до радиатор.
 1. Поставете краката си върху бутилка с гореща вода или термофор. Опаковайте бутилката или термофора в тънко одеяло, за да задържите топлината за по-дълго.
 • Съхранявайте бутилката за гореща вода или термофора далеч от дървен, циментов или каменнен под; поставете на възглавница или на килим, в противен случай топлината ще изчезне бързо.
 1. Вземете топла вана или душ, ако не успявате да затоплите краката си. Топлата вода ще им помогне да се затоплят и обуйте чифт чорапи, веднага след като излезете от банята, за да ги поддържате топли.
 2. Ако краката ви продължават да са студени, трябва да се консултирате с лекар за допълнителни съвети.
Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *