8 комплимента, които ще заздравят връзката Ви

8 комплимента, които ще заздравят връзката Ви

Връзката се състои от много фактори, които я засягат за добро или за лошо, а понякога най-важни се оказват малките неща, които могат да повлияят на динамиката между партньорите. Големите жестове могат да превърнат събития като рождени дни и бракове в незабравим спомен, но понякога всичко, което е необходимо, за да изразите любов към Вашите партньори и да подобрите настроението им, е добър комплимент.

Следните 8 комплимента не изискват никакви специални усилия, но тяхното въздействие върху партньора Ви ще бъде огромно и ще повлияят на Вашите взаимоотношения по начин, който дори не сте очаквали. Започнете да използвате тези прости думи по-често и ще можете да видите тяхната сила и влияние върху Вас и Вашия партньор.

1. “Свърши добра работа”
Коментарите за нашия външен вид са винаги хубави, но за много от нас е много по-важно да получим похвала за нещо, което сме успели да направим. Получаване на похвала от хората, с които прекарваме живота си, е много по-важна за нас от комплиментите от случайни или несвързани хора, затова е важно да знаете как да споделите добра дума с Вашия съпруг, когато направи нещо добро.

Ако, например, вашият партньор е преминал през предизвикателен проект на работното място, споменете го, като кажете, че са свършили добра работа. Не само това ще доведе до усмивка на лицето, ще се почувства оценен без личните постижения да бъдат пренебрегвани от хората, които са най-важни за тях.

2. “Караш ме да се усмихвам”
Всяка “двойка-ветеран”, която е преживяла възходи и падения, ще Ви каже, че здравото чувство за хумор е един от стълбовете на взаимоотношенията, който Ви позволява да преживеете трудни времена и да поддържате здравословно отношение към живота. За да можете да комуникирате с партньорите си по здравословен начин и да им направите комплимент, който да ги “погали по сърцето”, им кажете от време на време, че са забавни и смешни, дори и да не е винаги вярно … Този прост комплимент ще помогне да поддържате леко отношение в отношенията и да накарате партньора си да се чувства добре, и в крайна сметка Вие печелите два пъти.

3. “Ти си невероятен родител”
Възпитанието на децата е едно от най-трудните неща, които преживяваме в живота ни, и често имаме съмнения относно това колко добре се справяме с него. Родителството не идва лесно за никого и повечето родители се стремят да направят всичко възможно за своите деца и партньори, и затова е важно за всеки да чуе, че инвестицията му се изплаща и че те са добри родители. Във времена на съмнение и несигурност, кажете на партньора си, че е добър родител и му дайте усещането, че се справя добре дори и с най-трудната работа в света.


4. “Имаш добро сърце”
Когато правим малки актове на доброта, това ни кара да се чувстваме добре, а освен това искаме да знаем, че тези добри дела са забелязани. Няма по-добър човек за тази задача, от партньорът, който сме си избрали. Този комплимент ще покаже на Вашите партньори, че ги оценявате не само заради това, което правят за Вас, но и за другите. Това малко напомняне ще позволи на партньора Ви да продължи по техния положителен път и ще го насърчи да върши добро с чувството, че действията им са смислени за тях и за другите.

5. “Ти си специален за мен”
Често влизаме в отношения с хора, от които не само сме привлечени, но и виждаме в тях уникалност, която ни кара да искаме да ги познаваме в дълбочина и да бъдем близо до тяхното специално присъствие. Важно е, че не само си припомняте този факт, но и на Вашия партньор ще му е приятно да чува, че има някой в ​​света, който мисли, че е по-специален , от всеки друг човек.

6. “Изглеждаш прекрасно!”
Похвалите за външния вид на партньора ни може да звучат слабо, но е важно да ги споделяте, защото понякога всички губят самочувствие. Правилният комплимент при появата ни ни помага да си възвърнем самочувствието и когато той идва от партньора ни, те също така ни кара да се чувстваме привлекателни за хората, които обичаме и ценим, и тук силите им са разположени. Споделете този малък комплимент не само когато партньорът ви е официално облечен, но и в моментите, когато сте само двамата и искате да го/я накарате да се почувстват красиви.

7. “Моите приятели те харесват”
Когато започваме връзка, получаваме “пълен пакет” –  нашите партньори заедно с техните приятели и семейство. В първоначалните срещи винаги има малко страх и желание да впечатлим хората, които са част от живота на партньора ни пред нас, и с течение на времето това напрежение се разсейва и ние започваме да се чувстваме по-комфортно с тях. Много пъти обаче тайно се опасяваме, че те не ни харесват, и ще е важно да знаем, че това не е вярно и всъщност те се радват на прекараното време с нас. За да могат вашите близки да се чувстват комфортно с другите, които са близо до вас, кажете на партньора си, че Вашите приятели и семейство много го/я харесват. Това малко изречение ще им позволи да се чувстват по-спокойни и по-малко стресирани.

9. “Благодаря ти”
В отношенията, особено дългогодишните, има тенденция да влизаме в рутина в определени области и да започнем да приемаме нашите партньори и това, което те правят за нас, за даденост. В такива случаи нашите партньори могат да почувстват, че не са толкова оценени, колкото заслужават да бъдат, което е отваряне на негативните и неприятни чувства. “Благодаря” е проста дума, която може да премахне това усещане за миг и е толкова лесно да се каже, че няма причина да не го казвате на хората, които обичате, и с които прекарвате живота си. За малките и големите неща, които те правят за Вас, кажете на партньора си “благодаря” често и с истинско намерение ясно да разбере, че не ги приемате за даденост, а по-скоро да оценявате кои и какви са те.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *