Как да се отървете от мишките у дома без отрова?

Как да се отървете от мишките у дома без отрова?

Понякога, особено когато времето стане студено, мишките решават да се пренесат у вас. И както със всеки неканен гост, най-вероятно искате да се отървете от тях възможно най-скоро. Ако не искате да наемате унищожител или да купувате отрови и капани за мишки, има и други, по-хуманни начини да се отървете от тези нежелани посетители.


Ментово масло: Мощният мирис превъзхожда усещането за миризма на мишката и може да се използва като ефективен възпиращ ефект. Натъпчете памучни топки, напоени с ментово масло, във всяка дупка на мишка, която можете да намерите и вижте как малките гризачи бягат от дома Ви.

Запушване на входните точки: Блокирайте дупката на мишката, която намерите в къщата, след това проверете и под къщата / сутерена за всякакви дупки, пукнатини и т.н. След като сте запечатали, мишките ще имат затруднения да се върнат в дома ви.

Стъклена вата: Натъпчете стъклена вата във всяка дупка на мишка, която намерите. Малките вредители не могат да я дъвчат или прегризат, което би трябвало да ги подтикне да търсят други, по-гостоприемни домове.


Изсушени екскременти от змия: Гадно! Но змиите се хранят с мишки и са техни естествени врагове, а само миризмата на змия обикновено е достатъчно, за да избягат мишките колкото е възможно по-далеч от дома Ви. Можете да ги намерите в магазините за домашни любимци и зоологически градини.

 

Ултразвукова възпираща способност: Има малки ултразвукови устройства, които се включват в наличен контакт и създават шум, който прогонва мишките (но не са чува от  хората).

Вземете си котка: Макар че това може да изглежда по-малко хуманно, това е естествено и миризмата на котката ще попречи на мишките да пребивават във Вашия дом, а новият Ви котешки приятел бързо ще спре желанието на всички тези неканени гости да идват у Вас.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *