Как да подобрим работните си взаимоотношения?

Как да подобрим работните си взаимоотношения?

Важно е да се разбирате с всеки, с когото работите, за да сте сигурни, че работата Ви не страда. Ако четете тази статия, това може да се дължи на факта, че имате добри работни отношения с колегите си, които искате да подобрите, или имате проблеми с някои колеги, които искате да разрешите. Така или иначе, надяваме се да Ви помогнем да подобрите работните си отношения.

43
Направете си реална самооценка на Вашия работен стил. Идентифицирането на Вашите силни и слаби страни може да Ви помогне да разберете защо Вашите работни отношения с  колегите страдат или как да ги подобрите.
Какви са вашите силни страни – например, Вие сте работник, който не спира, докато не свърши работата? Това може да не е проблем за Вас, но може да се окаже твърде натоварващо за Вашите колеги да Ви следват в тези бързи темпове.
Какви са вашите слабости – например, обикновено оставяте нещата за последната минута? Наистина лош работен стил, особено ако работите в екип и работата на колегите Ви е свързана с изпълнението на Вашата част.

Идентифицирайте кой (ако има такъв) има проблем с Вашия работен стил. Това може да не е много очевидно, тъй като повечето хора ще изберат да не Ви кажат какво ги притеснява, но това ще помогне да стесните списъка с хора.

Проведете личен разговор с колегата/ите. Това може да е трудна стъпка да предприемете, ако имате конфликт с този човек, но не бива да се колебаете да отговорите лице в лице. Ако започнете разговора приятелски, по не-заплашителен начин, може да успеете да разрешите проблема без конфликт.

44

 

Ако просто искате да подобрите връзката си с колегите, повечето хора ще приветстват разговора Ви, защото ще видят това като усилие да подобрите междуличностните си отношения. Те вероятно ще предложат конструктивна обратна връзка за това, което вършите добре и как може да се подобри.
Направете нещо хубаво за колегите на работното ви място. Не е необходимо да бъде нещо голямо – може да бъде нещо дребно, например да вземете кафе или малка закуска или да им помагате, когато имат нужда от съдействие. Ако колегите Ви видят, че сте готови да излезете от “пътя си”, за да направите нещо хубаво за тях, те вероятно ще бъдат по-доверчиви и ще Ви подкрепят в бъдеще.

 

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *