Как да общувате онлайн?

Как да общувате онлайн?

Facebook, Twitter, блогове, чат и т.н. са част от ежедневните ни онлайн източници на общуване. И всеки ден ние се опитваме да общуваме с нашите приятели онлайн, но дали те не възприемат посланието, различно от това, което искате да кажете? Лесно е да се правят грешки в комуникацията в онлайн средата, където нашата връзка е по-скоро кабелна, отколкото лице в лице. Важно е да поддържате любезното отношение и да се уверите, че това, което искате да кажете е ясно изразено без двусмислени изрази, които биха могли да се възприемат погрешно. Винаги проверявайте за правописни или пунктуационни грешки!

Публикуване на актуализации, публикации и състояния
В този случай е вярно правилото ” по-малкото е по-добре”. Освен ако нямате огромен брой фенове или се опитвате да продадете нещо, ограничете актуализациите си до един път на ден или дори по-малко.
Човек, който се актуализира по няколко пъти на ден, дава представа за отегчение, самота, депресия или егоизъм. Тези неща може да са верни за вас, но ако наистина имате нужда от връзка с други хора, не правете това обществено достояние. Покажете им, че Ви е грижа за тях и ще Ви отвърнат със същото.
Едно добре обмислено състояние от време дава образ на мъдър, проницателен човек, който има изпълващ и удоволетворяващ живот офлайн.

Публикуване на коментар
Бъдете отзивчиви и най-вече отговаряйте адекватно. Точно както всичко, което казвате, изисква отговор, всичко, което казват приятелите Ви, търси отговор, словесен или не.
Когато четете статус на някого, попитайте се: Какво иска този човек от мен?
Разбира се, не винаги е ясно какво иска човекът. Един от начините да го разберете е да се поставите да негово място и да решиш какво би направил в същата ситуация. Друг начин е да изпратите лично съобщение, например “Търсиш съвет?” е добро послание, за да разберете какво могат да питат. Вероятно ще кажат “Не, просто го публикувах” или “Да, какво предлагаш?”
Ако мислите, че знаете какво искат, направете подходящ коментар. Ето някои примери за това, което можете да напишете, ако те търсят:
Връзка: Наистина ли? Знам. И тук е така. Спомням си…
Разбиране: Разкажете ми още. Какво стана? Как върви сега?
Реакция: LOL! ROFL! хахахаха
Съвети: Аз на твое място бих … Моята майка се опита … Каквото и да правиш НЕ ..
Какво си мислите: Обичам го! Това не ме привлича. Това ми напомня за …
Симпатия: Горкият човек! Това трябва да е отвратително! Оздравявай скоро.
Емпатия: Преди това съм ходила, не е забавно. Мога да кажа, че …

Публикуване на снимки.
Когато публикувате фотоалбум, не го оставяйте видим за всички, поставете ограничение за видимостта на снимките само от приятели.
Много по-харесван ще е албум с 15 интересни снимки, вместо такъв с 120 произволни.
Напишете коментар към всички снимки, за да опишете какво се случва.
Отделете време да маркирате хора – това показва, че ви е грижа.
Не публикувайте голи или провокативни снимки! Към момента това може да Ви се струва много “яко”, “щуро”или “защо не – всички го правят”, но повярвайте, със сигурност ще съжалявате по-късно.

Бъдете внимателни

Не приемайте покани за приятелство/не следвайте от хора, които не познавате в реалния живот. Има много недобронамерени хора в онлайн пространството и няма нужда да давате достъп до личната Ви информация на непознати.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.