Как да размразите стъклата на колата за секунди

Как да размразите стъклата на колата за секунди

Едно от най-досадните неща за шофьорите през зимата, е когато излезеш сутрин и автомобила е покрит със сняг или дори по-лошо с лед. Тъй като видимостта е от първостепенно значение при шофиране, и тъй като замръзналите прозорци драстично намаляват видимостта, премахването на леда от прозорците не е нещо, което можете да пропуснете – но наистина – това е досадно. Никой не иска да стърже лед от прозорци всяка зимна сутрин.

За щастие, всъщност има няколко метода, които могат да бъдат използвани за бързо и ефективно отстраняване леда от стъклата на автомобила. Точно така, вече няма да Ви се налага да губите време, като изстъргвате лед от предното стъкло или докато чакате ефекта на размразяващите устройства.

Размразяване с алкохол/спирт

Това определено е един от най-магическите трикове на сезона. Всичко, което трябва да направите, е да смесите 1/3 вода с 2/3 алкохол или спирт в спрей бутилка и имате, само за миг, спрей за лесно размразяване. Когато трябва да отстраните ледът от Вашите прозорци, просто напръскайте този спрей върху тях и вижте как изчезва в секунди. Това работи, защото спирта има невероятно ниска точка на замръзване около -128 градуса.

Размразяване с оцет

Ако идеята да си превръщате питието в размразяващ спрей не Ви допада особено, то ние Ви разбираме добре и имаме друго предложение – оцетът също прави чудеса. За да създадете размразяващ спрей, просто добавете 3/4 бял оцет и 1/4 вода в спрей бутилка. За да предотвратите образуването на лед, можете дори да напръскате предното стъкло още от вечерта.

Предотвратяване на вътрешното замъгляване на стъклата

Ако обичате да сте подготвени за всяка ситуация, тогава вероятно се чудите дали има начин да се предотврати замъгляването на прозорците отвътре. Ето няколко различни начина, които може да Ви помогнат.

Анти-замъгляваща течност – такъв продукт се продава и в магазините, обаче може да бъде доста скъпо. Опитайте с крем за бръснене – използвайте парцал, за да разтриете най-обикновен крем за бръснене от вътрешната страна на прозореца. Това работи точно толкова, колкото и скъпата анти-замъгляваща течност

Котешка тоалетна – Напълнете чорап с чист пясък за котешка тоалетна и го поставете на предното стъкло за една нощ. Това ще премахне влагата от въздуха и ще предотврати замъгляването.

Лук – Може да звучи малко странно, но ако натриете с половин глава стар лук външната страна на предното стъкло това ще предотврати замъгляването на прозорците.

 

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.