Как да почувствате страстта във връзката си отново?

Как да почувствате страстта във връзката си отново?

За съжаление страстта често избледнява в дългосрочната връзка, особено когато животът стане предвидим (и понякога скучен). Наистина това е нормална фаза в повечето взаимоотношения, но ние в никакъв случай не трябва да се примиряваме с безстрастна любов. В края на краищата, ако очакваме връзката ни да продължи, страстта също трябва да играе роля. Тя ни поддържа заинтригувани, заинтересовани и мотивирани. Ако страстта е избледняла във връзката Ви, предлагаме няколко основни съвета:

Вместо да излизате заедно, се срещайте в ресторант или си определете място за среща. Преди да заживеете заедно това сте правили, и може да Ви звучи безсмислено, но е сигурно, че ще събудите “пеперудите в стомаха” си.

Преди всичко, третирайте партньора си като любовник, а не като съквартирант. Страстта често намалява, защото очакваме, че един човек ще бъде всичко за нас: най-добрият ни приятел, бизнес партньор, съветник, любовник, чистач на къщата и домашен майстор. Но колкото повече роли възлагаме, толкова повече вредим на връзката. Имайте предвид, че един човек не може да бъде всичко за Вас.

Отделете си известно време сами за малко романтично бягство от ежедневието, макар че това може да изглежда трудно, особено ако имате деца. Ще бъдете изненадани колко креативни идеи могат да Ви хрумнат, когато сте твърдо решени да направите нещо. Отидете на почивка (може и да е само за 1 нощ), разгледайте нов град, спете в ново легло, отдайте се на приключението!

Проявявайте нежност към партньора си. Докосването води до чувство на комфорт, подкрепа и възбуда, физиологично и психологически. Не е нужно да е много. Дръжте ръце си на разходка или прегръщайте и целувайте партньора си, когато се прибира у дома.

Добавете искра към връзката си, като споделите дейност, която никой от Вас не е опитал преди. Проучванията показват, че споделянето на нова и вълнуваща дейност може да увеличи усещането за страст.

Според изследванията, възбудата, която се създава чрез екстремна дейност, която води до повишаване на адреналина, се прехвърля към Вашия партньор и взаимоотношения. Екстремна екскурзия, скок с бънджи или дори гледане на страшен филм ще повишат нивата на адреналин. Когато извършвате тези дейности заедно мозъкът Ви приема,  че възбудата, която изпитвате е от Вашите взаимоотношения.

 

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *