Невероятно е какво можеш да намериш в собствения си двор!

Невероятно е какво можеш да намериш в собствения си двор!

Търсенето на съкровища е почти първостепенно желание на повечето хора. Децата прекарват много време в пясъка, търсейки скъпоценни миди, дейност, която много възрастни продължават с металотърсач. И все пак някои от най-невероятните находки в човешката история са намерени случайно. Ето 5 щастливи открития, които хората са намерили случайно в собствения си заден двор.

1. Ферари Дино 246 GTS
През 1978 г.  две деца решават да изкопаят ров в градината си. Вместо да бъдат наказани от родителите си, те се превърнаха в герои на града поради тяхното шокиращо и невероятно откритие – в края на краищата, кой би очаквал да намери Ферари на 2 метра под земята? От полицията предполагат, че Ферарито е било откраднато и “погребано”  в резултат на застрахователна измама. Колата беше върната на застрахователната компания, която продаде силно корозиралия автомобил на търг.

2. Средновековно съкровище

През 2007 г. австриецът Андреас К. изровил сандък със съкровище, съдържащо голямо разнообразие от бижута. Съкровището е от 200 предмета, които включват сребърни чинии, катарами, брошки и пръстени. Както често се случва, Андреас скрива находката и не казва на никого за цели две години, но в крайна сметка дава съкровището (датирано на повече от 600 години) на местния музей като подарък.

3. Бомбоубежище от от Студената война
Колийн и Кич Отцек купуват калифорнийската си къща, знаейки, че има бункер в двора, но те нямат представа, че това е бомбоубежище, което е останало напълно непокътнато. Вътре те намират различни битови предмети от 50-те и 60-те години, включително списания, хартиени кърпи, кафе и консерви.

4. Кутии със златни монети (оценени на 10 милиона долара)
Докато си играят с кучето в задната градина, една женена двойка забелязва ръждясала стара кутия, подаваща се от тревата. Когато я извадили, останали удивени от факта, че има още осем кутии, всичките пълни със златни монети, много от които никога не са били използвани. По-голямата част от монетите след това бяха продадени на търг за 10 милиона долара, но никой така и не успя да разбере кой е заровил съкровището, наречено “Saddle Ridge Hoard”.

5. Динозавърска кост
Джон Ламбърт от Ипсуич, Англия решава един ден през 1997 да издигне ограда около дома си. Докато копае, лопатата му удря твърд предмет, който той взима и хвърля в плевнята си. 16 години по-късно той решава да го представи на някои експерти и се оказва, че това е кост на плиозавър. Плиозавърът е голяма, забележете, морска змия, която е живяла преди 60 до 250 милиона години. Каква рядка находка!

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.