Как да боядисате перука от естествена коса?

Как да боядисате перука от естествена коса?

За разлика от синтетичните перуки, перуките от естествена коса могат да бъдат боядисани сравнително лесно. Можете да използвате една и съща боя за коса, един и същ производител и дори същите инструменти за боядисване на перуката, които бихте използвали за естествена коса. Просто разбъркайте боята, преди да я нанесете директно върху перуката. Измийте перуката след боядисването й, за да я поддържате чиста и блестяща. Имайте предвид, че боята за коса няма да свърши работа при синтетични перуки.

Първа част. Смесване на боята

1.Изберете нормална боя за коса. Можете да използвате всеки цвят, наличен в магазина. Имайте предвид, че може само да потъмните перуките от естествена коса. Не се опитвайте да изсветлите косата, тъй като избелващите средства, използвани в по-светлите цветове на косата, може да отслабят перуката.

– Не използвайте боя за тъкани върху перуки от естествена коса. Използвайте само боя за коса.

2.Поставете гумени ръкавици. Ръкавиците ще защитят кожата ви от дразнене и оцветяване, причинено от боята. Използвайте гумени ръкавици, които нямате нищо против да хвърлите след това.

3.Смесете оцветителя с оксиданта в пластмасова купа. Прочетете инструкциите на боята, за да видите колко боя трябва да смесите с оксиданта. Смесва се с пластмасова лъжица. Ако боята изглежда малко светла, не се притеснявайте. Тя ще потъмнее с течение на времето.

– Ако перуката стига под раменете ви, може да се наложи да използвате  две кутии боя за коса.

– Не използвайте метална купа или лъжица, за да смесите боята. Металът може да окисли боята, което да промени цвета.

Втора част. Нанасяне на боята

1.Тествайте боята върху няколко нишки коса. С пръсти или малка четка, нанесете боята върху малка част от косата. Това трябва да е някъде, където не се вижда лесно. Изчакайте тридесет или четиридесет минути. Ако харесвате цвета, приложете го върху останалата част от перуката. Ако не ви харесва цветът, опитайте различен нюанс на боята за коса.

2.Потопете перуката в боята. Поставете перуката в купата с боята. С ръцете си внимателно нанесете  боята върху перуката и я разстелете през слоевете на перуката. Бъдете внимателни. Опитайте се да не втривате грубо боята в перуката.

3.Поставете перуката върху стойка. Стойката ще запази формата и стила на вашата перука непокътнати, след като я оцветите. Поставете перуката на стойката, както бихте я сложили на собствената си глава.

– Боята може да потече от перуката. За да предотвратите появата на петна на мебелите си, може да поставите кърпа или брезент около стойката.

4.Срешете косата. Използвайте гребен или перука, за да разпределите боята върху перуката. Уверете се, че боята е равномерно нанесена върху цялата перука. Това ще помогне на боядисаната коса да изглежда по-естествено.

5.Оставете перуката, за да придобие желания цвят. Прочетете опаковката на боята, за да видите колко дълго трябва да я оставите. В повечето случаи това ще бъде тридесет или четиридесет минути. Ако не можете да намерите тази информация, проверете перуката на всеки десет минути. Когато е достигнал желания цвят, може да я измиете.

– Ако нямате стойка, оставете перуката в купата. Покрийте я с найлоново покривало.

Трета част. Измиване на косата

1.Поставете шампоан на перуката. Използвайте шампоан за боядисана коса или специален шампоан за перуки. Измийте перуката с  течаща топла вода, за да се отървете от излишното боядисване, преди да я измиете с шампоан. Изплакнете шампоана, когато сте готови.

2.Нанесете балсам на върховете на перуката. Това ще даде допълнителен блясък на вашата перука. Избягвайте да използвате балсам близо до корените на вашата перука, тъй като косата може да падне. Изплакнете балсама със студена или хладка вода.

3.Подсушете косата с кърпа. Леко притиснете кърпата към перуката, за да премахнете излишната вода. Поставете я отново върху стойката, за да изсъхне.

4.Оставете перуката да изсъхне. Може да я оставите да изсъхне или да използвате сешоар на ниска степен. Ако я оставате да изсъхне, оставете я на стойката, докато е напълно суха. Ако я сушите със сешоар, нека да минава нагоре-надолу през косата. Уверете се, че перуката не прегрява.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *