Будите се през нощта – китайската медицина обяснява причините

Будите се през нощта – китайската медицина обяснява причините

Случва ли Ви се често да се събуждате в през нощта и когато погледнете часовника, да осъзнаете, че сте се будили почти по същото време и предната нощ? Според китайската медицина има една проста причина за това, и тя е свързана с нашите меридиани.
Меридианите са различни ритми на биологичния часовник, всеки от които принадлежи към различен орган, а концепцията на китайската медицина е, че всеки орган е отговорен за различните чувства, които се появяват по време на сън. Ето защо, събуждането в определено време ви позволява да научите доста неща за себе си и ще помогне да разберете как функционират системите в тялото Ви.

Събуждате се скоро след като заспите или преди 23:00 часа
Повечето хора, дори да нямат медицински проблеми, се чувстват уморени и изтощени в края на дълъг, натоварен ден, така че, когато заспят, спят дълбоко няколко часа. Въпреки това, ако усетите, че се събуждате малко след като заспите или преди 23 часа, това означава, че страдате от високи нива на стрес и напрежение, които пречат на способността Ви да постигнете дълбок сън. В такава ситуация тялото не може да се отпусне и тъй като грижите Ви продължават да съществуват в мозъка Ви, внезапно се оказвате будни. Методите за освобождаване на напрежението и стреса преди лягане ще Ви помогнат да заспите, защото те успокояват тялото и следователно ще го подготвят за по-дълбок и по-спокоен сън.

Събуждате се между 23:00 и 1:00 часа
Според китайската медицина меридианите са много фокусирани върху жлъчния мехур по това време на нощта. Жлъчният мехур е свързан със самоприемането, така че ако се будите редовно през тези часове, може да се дължи на постоянно емоционално разочарование напоследък. За да се справите с проблема, трябва да започнете да работите върху самоприемането и в същото време да се задълбочавате в емпатията към другите и да помните, че сте благодарни за това, което имате. Пуснете нещата, които не можете да контролирате, и не забравяйте, че след всяка нощ идва нова сутрин с много възможности за подобряване на ситуацията.

Събуждате се между 1:00 и 3:00 часа
Събуждането в тези часове показва, че черният дроб работи усилено. Ако се събудите между 1 и 3 сутринта, означава, че натрупвате много потиснат гняв и изглежда, че макар да не го показвате много, това силно Ви безпокои. Вероятно се въртите и обръщате нощем и имате проблеми със заспиването, след като се събудите, така че вместо да влезете в цикъл на отрицание, трябва да станете от леглото, да пиете чаша вода и да направите някои дихателни или релаксиращи упражнения.

Събуждате се между 3:00 и 5:00 часа
Ако сте тип човек, който непрекъснато се събужда между 3:00 и 5:00 ч., Трябва да знаете, че това е времето, когато се изразяват симптомите, свързани с белодробната Ви активност, които са отговорни за емоцията на тъгата. Опитвате се да се справите с няколко сърдечни проблема, особено в романтичното царство, и това са чувствата, които Ви натоварват. Възможно е това да са чувства от миналото или да са проблеми, с които все още не сте се справили. Опитайте се да говорите за това, което чувствате с близки приятели, да напишете дневник или дори да се свържете с професионалист, за да свалите част от товара. Скоро ще забележите как спите по-добре и се чувствате по-оптимистични през деня, което също може да Ви помогне да преодолеете кризата и да продължите.

Събуждате се между 5:00 и 7:00 часа
Дебелото черво се активизира през тези часове и ако се будите тогава, това означава, че имате проблем с емоционални бариери. За външният наблюдател може да изглежда, че всичко е нормално, и че Вашия живот протича гладко, но само Вие знаете какво Ви тежи наистина. За да се справите с проблема, може да опитате да се разтягате или да отидете в банята, за да позволите на тялото да се отпусне и да имате време да се върнете за кратък сън, докато будилникът звънне. Ако обаче продължавате да будите и се чувствате уморени през останалата част от деня, трябва наистина да разгледате проблемите си и да намерите решение за тях. Понякога нещата, които смятаме, че са отминали, продължават да оставят своя белег върху нас.

 

 

 

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.