Как да организирате малка баня?

Как да организирате малка баня?

С внимателно организиране, можете да направите малка баня да се изглежда просторна и подредена. Разпределете пространството с контейнери за съхранение и кошници. Използвайте всеки сантиметър от стената, като поставите висящи рафтове до тавана и над тоалетната. Можете дори да добавите рафтове или повече място за съхранение в задната част на вратата. Възползвайте се от възможности за творческо съхранение, като стъклени буркани за дребни вещи.

Първи метод. Подреждане на пространството за чекмеджета и рафтове.

 1. Поставете въртящ се органайзер в банята. Може да е лесно за бутилките и дребните предмети в шкафовете за банята да се достигнат трудно. Поставете въртяш се органайзер, където е лесно достъпен. Подредете допълнителните си шампоани, балсами, лосиони или други продукти върху него.1179234_300
 2. Инсталирайте поставка за разкрасяващи инструменти. Кабелите на сешоарите и пресите за коса могат да се превърнат в истински проблем в шкафовете ви и могат да паднат върху вашите тоалетни принадлежности. Можете да си купите метална поставка в магазин за домашни потреби.9751361015829485b2ad4c365bafc749
 3. Монтирайте плъзгащи се чекмеджета под мивката, ако имате дълбоки шкафове. В долните шкафове за банята осигурете чекмеджета, които ще излязат, когато се изтеглят. Можете да закупите тези дървени, пластмасови или метални чекмеджета от магазините за обновяване на дома. Повечето от тях могат да се монтират директно в съществуващия шкаф.3154834093_1378922125
 • Проверете, за да сте сигурни, че чекмеджетата се изтеглят гладко. Ако се блъскат или ако трябва да ги дърпате силно, тогава съдържанието, което стои вътре, вероятно ще падне и ще причини бъркотия.
 1. Инсталирайте организатор под мивката, ако имате мивка тип Тотем(мивка-пиедестал). Не е нужно да губите пространството под мивката. Вместо това, вземете организатор, който ще се побере около долната част на вашата мивка от магазин за домашни потреби. Тези организатори обикновено просто се плъзгат на мястото като се задържат с няколко монтажни скоби, за да стабилност.under-cabinet-storage-drawers-under-sink-organizer-walmart-black-wall-white-accent-sink-bathroom
 2. Разделете чекмеджетата си с пластмасови кошчета. Вашите чекмеджета могат да се объркат много бързо, тъй като продуктите се преместват всеки път, когато ги изваждате. За да запазите всичко в позиция, инвестирайте в набор пластмасови организатори, които се вписват плътно в чекмеджетата. В идеалния случай открийте контейнери с големи и малки отвори, за да държите различни елементи.
 • Например, можете да поставите ластичета, памучни тампони, конци за зъби и други малки елементи в пластмасови кофички.
 1. Пазете всичко прибрано. Целта при организирането на баня е да съхранявате възможно най-много предмети в скрити шкафове и отделения. Това ще направи вашата баня да се чувства по-малко претрупана и по-просторна. Ключът е да се разчита на комбинация от шкафове и рафтове.
 • Дори ако съхранявате кошчето за боклук в шкафа, може да направи пода на вашата баня да изглежда по-голям и по-чист.

Втори метод. Добавяне на допълнително съхранение на стена

 1. Добавете стенни стелажи. На всяка отворена стена добавете здрави рафтове, които съответстват на стила на Вашата баня. Ако имате нужда от допълнително пространство, отидете до тавана. Можете дори да използвате пространството непосредствено над вратата. Поставете по-често използваните елементи в долните рафтове.
 • Ако не можете да достигнете до по-високите рафтове, съхранявайте стъпало пред шкафа.16654910
 1. Добавете единични рафтове над тоалетната чиния. Повечето хора пренебрегват пространството над тоалетната чиния, но това всъщност е ценно място за съхранение. Рафтът може да изглежда обемист и остарял. Ако обаче окачите комплект от единични рафтове в допълващ цвят на стената, това всъщност ще отвори пространството.
 • Сложете декоративни елементи на тези рафтове или ги използвайте за допълнително съхранение на тоалетни принадлежности, като тоалетна хартия и кърпички.303e34043ad1f3cbc77563dffddb8860--corner-shelving-wood-shelving-diy
 1. Закачете стъклени буркани на стената. Вземете комплект от чисти, големи буркани. Използвайте метални контури или малки рафтове, за да ги окачите на стената. След като бурканите са защитени, ги напълнете с малки предмети, като четки за гримиране.mason-jar-storage-bath
 • Запазете дизайна, който изглежда дори по-изчистен, като поставите един и същ тип елементи във всеки буркан. Например, един буркан може просто да държи четки. Друг може да съдържа памучни тампони и т.н.
 1. Поставете магнитни ленти. Купете дълги, метални магнитни ленти от вашия местен магазин за железария. Използвайте винтове или строително лепило, за да поставите лентите на всички пролуки по стените около мивката и шкафа. След това закачете метални предмети, като например нокторезачка, фиби и др.
 • Това също е чудесен начин за осигуряване на малки метални предмети, които в противен случай бихте изгубили, като например фиби.
 • Не поставяйте остри предмети върху лентите, тъй като има вероятност те да паднат и да причинят нараняване.
 1. Използвайте поставка за подправки за съхранение на грим. Поставките за подправки са чудесни за съхранение, защото те са идеалният размер за грим. Те също така лесно се избърсват при почистване. В празното пространство на стената в близост до мивката, поставете поставка за подправки, използвайки винтове.
 • Уверете се, че рафтовете са достатъчно близо един до друг, за да увеличите максимално пространството на стената. Не ги поставяйте директно един срещу друг, тъй като да изглежда претрупано.

Трети метод. Творчески решения за съхранение

 1. Монтирайте в близост до стената втори прът за душ завеса. Вземете друг регулируем прът и го поставете само на няколко сантиметраот задната стена на вашия душ или вана. Затегнете пръта, докато е здраво закрепен. Поставете няколко S-образни куки върху пръта. Закачете гъба, четки и други вещи.
 • Не претоварвайте пръта, или рискувате да падне и да завлече всичко останало с него.
 1. Монтирайте хранилище зад огледалото. Купете сглобяеми огледални шкафове. Премахнете съществуващите огледала за стена, които имате и ги сменете с тези шкафове. Уверете се, че следвате всички инструкции за монтиране, така че да са подсигурени. След това сложете във вътрешността на шкафовете принадлежности за баня.silveran-mirror-cabinet-white__0322060_PH104252_S4
 2. Прикрепете поставки с вакуум към стените, за да съхранявате продуктите за къпане. Вземете няколко вакуумни поставки и ги прикрепете на височината на раменете. Завийте пластмасови ластици или ластици за коса през отворите на поставката. След това, окачете различни тоалетни принадлежности за душ по ластиците.
 • Добра идея е да почистите банята преди да сложите вакуум поставките, тъй като това ще им помогне да останат по-дълго.
 1. Поставете оргайзер на вътрешната страна на вратата. Не губете пространството на вътрешната страна на вратата. Вместо това, окачете метална стойка с прикрепени кошници, които могат да държат допълнителни тоалетни принадлежности, кърпички или дори кърпи. Ако се притеснявате за теглото на метална стойка, можете дори да използвате окачена пластмасова стойка за обувки. over22-300x214
 2. Премахнете всички предмети, които не са за баня. Много е лесно за дрехи да се отправят от спалнята към банята. Всяка седмица преглеждайте банята и премахвайте всички елементи, които не са за там. Помислете за оптимизиране на всякакви количества от артикули, които съхранявате, като например от 5 кърпи надолу до 2.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *