Никога не оставяйте телефона си на тези места!

Никога не оставяйте телефона си на тези места!

Днес изглежда, че практически никой не излиза без мобилен телефон в себе си. Изследванията обаче показват, че има няколко места, където не трябва да държите телефона си за продължителни периоди от време, тъй като това може да доведе до увреждане на Вашето здраве.

В заден джоб на панталон/дънки

cell-phone-in-back-pocket-e1440061117346

Има редица причини, поради които носенето на телефона в задния Ви джоб е ужасна идея. Преди всичко дългосрочното облъчване с електромагнитни вълни може да доведе до болка в краката, стомаха и според последните проучвания дори до стерилитет. Да държите мобилният си апарат в задния джоб не е добре и за самия телефон – много лесно може да изпадне и да го загубите, лесно може да Ви го откраднат, да го счупите, или дори да наберете някой случайно.

В преден джоб на панталон/дънки

PhantomMAIN

Това може да бъде доста опасно за мъжете в частност. Това е така, защото проучванията показват, че емисиите на електромагнитни лъчения на смартфона могат да окажат отрицателно въздействие върху качеството и количеството на сперматозоидите. Този риск се увеличава, колкото по-дълго човек носи телефона си в панталоните. Носенето на мобилен телефон в близост до бедрото може да направи Вашите бедрени кости по-слаби, особено ако се носи по този начин в продължение на месеци или години.

В джоб на риза или в сутиен

18111860-40207160-534447-0-1513613381-1513613396-1500-1-1513613396-650-719b15ef35-1513941050

Въпреки че не всички учени са напълно съгласни с това, някои от тях предупреждават, че поставянето на мобилен телефон в джоба на ризата или в сутиена може да увеличи риска от увреждане на сърцето и от получаване на рак на гърдата.

Срещу кожата Ви

Radiation-Brain-Cellphone

Когато говорите по мобилният си телефон, опитайте да държите устройството на разстояние от най-малко 0,5 см от лицето си. Това е необходимо, защото когато докосвате лицето си с телефона, прехвърляте много бактерии, а също и  увеличите количеството електромагнитно излъчване, което кожата Ви поглъща.

Под възглавницата

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Има няколко причини, поради които не трябва да оставяте телефона под възглавницата си. Радиацията може да причини виене на свят или главоболие и ако екранът светва при всяко известие, което получавате, производството на мелатонин може да се наруши. Ако искате добър нощен сън, дръжте мобилния си телефон далеч от възглавницата си!

В детска количка

bigstock-Baby-boy-taking-selfie-with-a-104877596

Майките, които бързат често, поставят клетъчните си телефони директно в бебешките колички до новороденото. Някои изследователи обаче твърдят, че това след време може всъщност да доведе до развитие на някои поведенчески проблеми, като например ADHD (дефицит на вниманието) и хиперактивност при детето.

 

Share This

About the author

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *