Как да разчитаме езика на тялото

Как да разчитаме езика на тялото

Когато общуваме, получаваме над 55% от информацията чрез невербална комуникация. Ако искате следващия път, когато общувате, да можете по-добре да разберете това, което другите мислят или чувстват, обърнете внимание на следните знаци:

Представяне на лицето

Този жест обикновено се използва за привличане на хора от противоположния пол. Когато слагаме брадичката си върху ръцете си, привличаме вниманието върху лицата си, сякаш се опитваме да кажем: “Това съм аз. Можете да се насладите колкото искате. Ако сте мъж, запомнете този жест, за да уловите момента за комплимент.

Представяне на тялото

В повечето ситуации, когато една жена иска мъж да я харесва, тя се представя по най-добрия възможен начин. Тя изправя гърба си, за да подчертае гърдите си и вероятно ще си кръстоса краката.

Наклоняване напред

Когато хората харесват някого и искат да се сближат с него, обикновено се навеждат напред. В това положение краката остават неподвижни, но тялото се движи интуитивно напред.

Наклоняване назад

Когато някой се облегне на стола, те показват, че те са уморени от разговора. Това може също да означава, че те се чувстват неудобно в присъствието на другия човек.

Затваряне на очите

Ако забележите, че някой хора затварят очи, докато говорят с вас, знайте, че те се опитват да се скрият от външния свят. Това означава, че те се опитват да се отърват от вас, защото те може да са уморени от вас. Естествено, след като затворят очите си, те вече не могат да ви видят.

Покриване на устата с ръка

Този ход може да ни отведе в нашите детски години, когато ще покрием устата си, защото не искахме да кажем нещо. Все пак това е нещо, което може да се случи в живота ни и като възрастни. Когато покриваме устата си с няколко пръста, длан или дори юмрук близо до устата, правим това, за да ни попречи да освободим думите, които не искаме да казваме. Понякога жестът се прикрива от фалшива кашлица.

Гризе рамката на очилата си

Когато видите човек, който гризе рамката на очилата си, притечете се на помощ или го развеселете. Този ход показва, че се притеснява за нещо на подсъзнателно ниво и се опитва да се почувства сигурни. Молив, писалка или цигара в устата може да показва същото нещо.

 Триене на брадичката

Когато хората се опитват да вземат решение, това правят. Те биха могли да гледат надолу, нагоре, настрани или почти навсякъде, но едва ли знаят какво гледат, защото те са склонни да мислят дълбоко.

Кръстосване на ръцете

Този популярен жест помага на хората да се затварят от другите. Често се използва, когато сме раздразнени от нещо и е ясен знак, че човек не се чувства добре за нещо.

Търкане на ръцете

Казано е, че това, което правим с нашите ръце, отразява това, което е в нашите умове. Търкането на ръцете означава, че човек има положително усещане за нещо и показва, че има надежда. Правим това, когато мислим за някои ползи, които вероятно ще спечелим в бъдеще.

Ръкостискане тип „ръкавица”

Човек, който се здрависва по този начин, се опитва да ви покаже, че на него може да се вярва. Дали наистина можете да се доверите на този човек, не можем да кажем, но това е усещането, което човекът срещу вас се опитва да ви внуши.

 

Люшкане от петите към пръстите на краката

Това не е нещо, което правят само децата. Това показва, че човек се чувства неспокоен от нещо.

 

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *