Как да разчитаме езика на тялото

Как да разчитаме езика на тялото

Когато общуваме, получаваме над 55% от информацията чрез невербална комуникация. Ако искате следващия път, когато общувате, да можете по-добре да разберете това, което другите мислят или чувстват, обърнете внимание на следните знаци:

put our chins on our hands

Представяне на лицето

Този жест обикновено се използва за привличане на хора от противоположния пол. Когато слагаме брадичката си върху ръцете си, привличаме вниманието върху лицата си, сякаш се опитваме да кажем: “Това съм аз. Можете да се насладите колкото искате. Ако сте мъж, запомнете този жест, за да уловите момента за комплимент.

straightens her back

Представяне на тялото

В повечето ситуации, когато една жена иска мъж да я харесва, тя се представя по най-добрия възможен начин. Тя изправя гърба си, за да подчертае гърдите си и вероятно ще си кръстоса краката.

Contact info for Purchase: 054-4689671 Ayal Shapira Israel

Наклоняване напред

Когато хората харесват някого и искат да се сближат с него, обикновено се навеждат напред. В това положение краката остават неподвижни, но тялото се движи интуитивно напред.

Leaning back

Наклоняване назад

Когато някой се облегне на стола, те показват, че те са уморени от разговора. Това може също да означава, че те се чувстват неудобно в присъствието на другия човек.

1

Затваряне на очите

Ако забележите, че някой хора затварят очи, докато говорят с вас, знайте, че те се опитват да се скрият от външния свят. Това означава, че те се опитват да се отърват от вас, защото те може да са уморени от вас. Естествено, след като затворят очите си, те вече не могат да ви видят.

shh

Покриване на устата с ръка

Този ход може да ни отведе в нашите детски години, когато ще покрием устата си, защото не искахме да кажем нещо. Все пак това е нещо, което може да се случи в живота ни и като възрастни. Когато покриваме устата си с няколко пръста, длан или дори юмрук близо до устата, правим това, за да ни попречи да освободим думите, които не искаме да казваме. Понякога жестът се прикрива от фалшива кашлица.

biting-glasses-frame-arm

Гризе рамката на очилата си

Когато видите човек, който гризе рамката на очилата си, притечете се на помощ или го развеселете. Този ход показва, че се притеснява за нещо на подсъзнателно ниво и се опитва да се почувства сигурни. Молив, писалка или цигара в устата може да показва същото нещо.

Rubbing the chin

 Триене на брадичката

Когато хората се опитват да вземат решение, това правят. Те биха могли да гледат надолу, нагоре, настрани или почти навсякъде, но едва ли знаят какво гледат, защото те са склонни да мислят дълбоко.

Crossed arms

Кръстосване на ръцете

Този популярен жест помага на хората да се затварят от другите. Често се използва, когато сме раздразнени от нещо и е ясен знак, че човек не се чувства добре за нещо.

Rubbing hands

Търкане на ръцете

Казано е, че това, което правим с нашите ръце, отразява това, което е в нашите умове. Търкането на ръцете означава, че човек има положително усещане за нещо и показва, че има надежда. Правим това, когато мислим за някои ползи, които вероятно ще спечелим в бъдеще.

glove-handshake

Ръкостискане тип „ръкавица”

Човек, който се здрависва по този начин, се опитва да ви покаже, че на него може да се вярва. Дали наистина можете да се доверите на този човек, не можем да кажем, но това е усещането, което човекът срещу вас се опитва да ви внуши.

 

Люшкане от петите към пръстите на краката

Това не е нещо, което правят само децата. Това показва, че човек се чувства неспокоен от нещо.

 

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *