Как да намерим грешки във филмите?

Как да намерим грешки във филмите?

Независимо дали става дума за последователност, пропуски в сюжета или статист, който се разхожда покрай камерата, всички филми имат грешки и противоречия в тях, а рано или късно някой ще ги забележи. Ако искате този някой да сте Вие, прочетете и научете как да намерите грешки във филмите.

1.Изберете филм, в който да търсите грешки. По-старите филми обикновено са пълни с противоречия и грешки, така че изборът на по-стар филм може да се окаже плодотворен и определено е добра практика, защото можете да проверите вашите умения за наблюдение сравнени със списъците, направени от други хора за по-стари филми в интернет. Търсенето на грешки, докато гледате филм в кино, вероятно не е най-доброто място, докато сте начинаещ, въпреки че, ако сте ориентирани към детайлите и аналитични, може да осъзнаете, че сте родени да откривате грешки. Ако установите, че сте добри в намирането на грешки, преминете към по-нови филми.Businessman brainstorming and writing notes

2. Пуснете филма и отбележете на ум или запишете на лист имена, подробности от сценария, дребни детайли и факти, които могат да се появят отново в бъдеще. Уверете се, че сте отбелязали всичко и не се учудвайте, ако е необходимо отново да гледате сцена, за да потвърдите противоречие.

3. Започнете да търсите грешки. Независимо дали е някой, който се обръща към герой с истинското име на актьора, врата, която е отворена в една сцена, а в следващата е затворена, или микрофон, който пада или се появява на екрана, все някъде има грешка във филма. Бъдете внимателни и осъзнайте, че по-трудните за намиране грешки са по-възнаграждаващи. Видове грешки, които трябва да търсите, включват:

– Липса на последователност и/или пропуски в сценария. Недобра времева последователност, подробности, които са необходими за установяване на местонахождение или текущи събития, пропуск в историята на героя, неща, които се случват без причина и т.н., са често срещана филмова грешка, но повечето хората не мислят твърде много за тях. Въпреки това, след като се фокусирате върху тях, това наистина може да постави под съмнение надеждността на филма! Липсата на последователност може да се отнася до възрастта, характера (освен ако не е умишлено) и историческите аспекти на ситуацията.

– Проблеми с непрекъснатостта на сцените. Това са голяма част от филмовите грешки, намиращи се в рамките на сцените и между тях. Това може да са изрезязани сцени, усилена редакция или просто не е забелязано от никого. Например, различен елемент може да се е преместил мистериозно някъде другаде по време на филма или да изчезне и да се появи отново като части от костюми или промяна в позицията на героите. Другите грешки при непрекъснатостта могат да включват грим, който не е приложен точно, за да показва нараняване, белег, особеност на характера и т.н., промяна на височината, и др.

– Неволни грешки: Това са неволни грешки, като истинска коса, показваща се под перуката, дрехите не се цапат от падане в кал и т.н., използвайки истинското име на актьора, а не на героя, обект, който действително удря човек или се надочва в погрешна посока

– Анахронизми. Това са неща, които просто не биха могли да съществуват по времето, когато историята е поставена. За да забележите тези неща, вие може би трябва да бъдете много добре осведомен за въпросната тема, но основно търсете неща, които не биха могли да съществуват по времето, в което се развива действието. Търсете обекти, дати, имена на фирми / страни / продукти и т.н., които не съществуват по това време.

1– Специфични грешки, свързани с професия или търговия. Има много грешки от специфичен характер, които можете да забележите, ако сте запознати с дадена област. Например, има много онлайн списъци с научни, технологични, медицински, въздухоплавателни и юридически грешки във филмите (и много други теми). Каквото и да е вашата професия, обучение или история, вероятно е да забележите неща, които никога не биха били направени на вашето работно място или хоби!

4. Отбележете грешките, докато гледате, както и точното време, в което се появяват във филма. Това ще се окаже много по-лесно, ако имате видео или DVD плейър, тъй като най-вероятно ще искате да се върнете обратно на въпросната сцена, за да удвоите и да проверите тройно, че не пропускате нещо.

Ако сте сценарист, режисьор или филмов редактор, списъците с грешки и пропуски са нещо, което трябва внимателно да прочетете! Има много материали, от които можете да се научите и всичко това ще насочва към добри изследвания, фокусирану върху детайли.

5. Гледайте отново филма, ако сте намерила много малко грешки или нито една. Може да откриете, че сте гледали целия филм като не сте открили никакви грешки и да преминете към следващия филм или отново да гледате същия филм.

6. Помислете дали да публикувате резултатите си на един от многото сайтове за филмови грешки. В тези сайтове общности от хора, които откриват грешки и ги публикуват онлайн, за да бъдат прочетени от всички. Някои от тях са безплатни, но други могат да изискват регистрационни такси. И вероятно е добра идея да проверите дали грешката ви не е забелязана; ако е така, може би просто се присъединете към отбелязването на вече откритите грешки.

7. Забавлявайте се. Грешки се случват навсякъде и филмите не са изключение. Много хора прекарват часове, опитвайки се да гарантират, че филмът е добър като цяло и прекаленият анализ на грешките ще унищожи удоволствието ви от филма. Вместо това, третирайте забелязването на грешки във филми като забавна игра, като забавление, но не и като причина да престанете да се наслаждавате на вашите филмови преживявания.o-COUPLE-WATCHING-MOVIE-facebook

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *