Как да подобрите художествените си умения бързо?

Как да подобрите художествените си умения бързо?

Струва ли Ви се, че подобрявате бавно творческите си умения? Дали сте вдъхновен начинаещ, който желае да се развива? Или вероятно търсите по-бърз начин да достигнете нивото, което искате. Така или иначе, това ръководство ще помогне в пътуването ви.

Стъпки

1. Отбележете слабите си страни. Всичко е наред, ако не сте най-добрият художник; не е необходимо да обозначавате всяка област като слабост. Трябва да прецените собствените си умения, а не на другите.shutterstock_131199218-660x330

Кои Ваши умения бихте могли да развиете? Може би най-добрият ви актив е да рисувате лица, но успявате най-вече да нарисувате ръце; трябва да отбележите това като слабост. Продължете да отбелязвате конкретни умения, които се нуждаят от допълнителна работа. Дори ако има умения, които сте се опитали да подобрите, винаги е добре да продължавате да ги развивате. Най-добре е първо да работите върху най-слабото Ви умение!

2. Забележете зони, които избягвате. Много от начинаещите художници избягват области и места, които им е трудно да рисуват; много художници (не само начинаещите) също ще maxresdefaultнаправят това, чувствайки, че е по-лесно. Забележете кои области избягвате.

Често срещаните места включват: ръцете, краката, анатомията и тялото, ръцете (начинаещият художник обикновено крие ръцете зад гърба на човека). Бъдете наясно с тези Ваши слабости или дори ги запишете, ако е необходимо.

3. Използвайте външни източници на помощ. За какъвто и да е стил на изкуство (реалистичен, аниме или анимационен), трябва да използвате наръчници, видеоклипове в YouTube, книги за чертане и други източници, които да ви помогнат. Използвайте техники и опитайте препоръчителните методи. Не се отпускайте, следвайте уроци, съвети и методи. Ако не използвате насоки за анатомията, ще Ви бъде по-трудно в дългосрочен план. Вложете толкова усилия, колкото можете.

Почивайте си и вдъхновете себе си преди да рисувате; това ще Ви помогне много. Имайте предвид, че трябва да останете позитивни, да отделите време и да наблюдавате работата на други хора (видеоклиповете са най-подходящи за наблюдение в процес) и да се поучите от тези преживявания!

4. Практика и рисуване. Нищо не помага като това да рисуваш; не можете да станете добър в нещо, без да го правите! Ако отделяте време всеки ден да рисувате, това ще ви помогне. Дори бързи скици и много провали ще Ви помогнат! Не е нужно да бъде перфектно, но помнете, без значение какво, опитайте най-доброто, което можете да направите. С течение на времето ще видите резултати!

5. Не избягвайте слабите страни, колкото и да се чувствате зле в тях. Сега, когато познавате слабостите си, е много важно да навлезете в тези области, без значение колко е неприятно; в крайна сметка ще стане по-добре, и отказването няма да помогне изобщо!

Повторете рисуването на тези места по отделно и в по-сложни комбинации. В крайна сметка, няма да можете да го избегнете, ако трябва да го нарисувате като художник, или когато искате да нарисувате картина с тази част! Не ограничавайте уменията си!

6. Опитайте се да поемате предизвикателства. Това включва предизвикателства с тематични рисунки на 365 дни, предизвикателства за рисуване в продължение на 30 дни, и тематични състезание за 100 дни. Можете да ги намерите в интернет, pinterest и Deviantart.

– Правенето на тези неща ще ви държи достатъчно заети и ще ви даде идеи, които да извлечете от ежедневието.

7. Правете повече скици и проучвания и по-малко “шедьоври” или проекти.o-WOMAN-THINKING-facebook

– Проучванията и скиците ще Ви помогнат по-добре от големите проекти. Посветете тези проучвания върху слабите Ви страни.

8. Поискайте честна критика. Може да не сте забелязали недостатък, но да получите съвет след всяко произведение помага, дори ако е леко обидно или болезнено. Приемете недостатъка и го отбележите, за да избегнете същата грешка, така че да можете да работите по нея. Това прави по-лесно да осъзнавате грешките и слабостите си. Помолете друг творец, приятел или член на семейството си.

9. Припомнете напредъка си. Ако някога се почувствате притиснати, напомнете си колко далеч сте стигнали, като погледнете назад към стари творби; може да ви се стори странно как може да сте се чувствали горди с това преди, но виждайки напредъка винаги помага да се вдъхновите да продължите напред. Кажете си, докато рисувате, че ще впечатлите бъдещото си Аз.

10. Помнете, че ще се подобрите. Дори ако процесът е труден и тревожен, напомняйте си, че всеки велик художник е започнал отнякъде. Също така, изкуството не е вроден талант. Понякога хората могат да бъдат по-добри в началото и в учебния процес, но упоритата работа е това, което прави художника (и практиката!) По-добре, практикувайте това, в което се проваляте, за да може в крайна сметка да се подобрите!krrk

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *