Как да помогнем на ноктите ни да растат по-бързо?

Как да помогнем на ноктите ни да растат по-бързо?

Искате ли ноктите ви да растат по-бързо? Ноктите на всеки растат с малко по-различни темпове, но има начини да ускорите растежа си между рязането на ноктите. Научете за навиците, хранителните промени и продуктите, които могат да помогнат на ноктите ви да растат по-дълго, по-бързо.
Първа част. Грижа за ноктите
1.Поддържайте добре ноктите. Оставянето на ноктите назъбени и грапави може да ги направи слаби, което ги кара да отслабват и да се откъснат. За ноктите, които растат дълги и силни, важно е да са добре поддържани и чисти.54fe2ea6d0bae-manicure-0810-kfphjb-s3
-Оформете ноктите си с пила за нокти, като се уверите, че използвате правилната техника, за да избегнете разкъсването им.
-Полирайте повърхността на ноктите си, за да ги поддържате в добра форма.
-Вземете капачката на Чиа гел, използвайте игла и направете малка дупка в капачката на Чиа гел. Поставете капка масло от чиа върху всеки нокът и го разтрийте.
2.Не използвайте силни продукти върху ноктите си. Използването на силни химикали върху ноктите може да доведе до отслабване с течение на времето. Опитайте се да намерите естествен, нетоксичен лак за нокти и лакочистител, който да се грижи за ноктите ви и да предпазва ръцете ви от силни препарати и други химикали през целия ден.
-Когато почиствате къщата си, носете гумени ръкавици, за да предотвратите попадането на белина и други силни химикали върху ноктите.
-Носете ръкавици докато миете съдовете, тъй като сапунът може да изсуши ноктите ви и да ги направи по-чупливи.
3.Грижете се внимателно за ноктите си. Подлагането на ноктите на гризане, разкъсване или други вредни навици може да ги накара да станат слаби и меки. Бъдете нежни с ноктите си, за да им дадете шанс да станат здрави и силни.
4.Спрете да гризете ноктите си. Ако гризете ноктите си, те никога няма да имат шанс да растат, затова вземете мерки да спрете този навик възможно най-скоро. Има продукти, които може да нанесете върху ноктите си, за да предотвратите гризането, ако не можете да спрете.
-Не разкъсвайте върховете на ноктите си, по-добре ги подрежете.
-Не откъсвайте акрилни или гел нокти; Отстраните ги при професионален маникюрист или използвайте течност за премахване на гел лак.
5.Носете лак за укрепване на ноктите. В магазините за козметика се продават лакове, които подсилват ноктите. Потърсете прозрачен лак, който има подхранващи свойства, които подпомагат растежа на ноктите.
Втора част. Промяна в начина на живот
1.Подобрете циркулацията на кръвта. Добрата циркулация помага на ноктите ви да растат по-бързо, а най-добрият начин да я подобрите е да движите тялото си повече. Упражнявайте се повече и използвайте предимно ръцете си – всичко, от плетиво до пляскане и ръкомахане на баскетболна игра, може да подобри кръвообръщението и да помогне на ноктите Ви да растат по-бързо.
-Градинарството, писане, машинопис, игра на тенис, разходка с кучето и всякакви други дейности могат да подобрят движението в ръцете ви.
-Вдигането на тежести е полезно за циркулацията на цялото тяло. Обмислете включването на вдигане на тежести в тренировката си 3 пъти седмично.
2.Преместете се в по-топъл климат. Хората, които живеят в райони с мека зима и горещо лято, имат по-бързо развиващи се нокти. Може да не сте готови да се откажете от живота си в северното полукълбо заради растежа на ноктите, но бихте могли да опитате да ходите на повече ваканции на юг.
-Защитете ръцете си, когато е студено навън, за да предпазите ноктите си и да им помогнете да растат по-бързо.
-Излагайте се повече на слънчева светлина, дори през зимата, тъй като слънцето помага на тялото ви да създаде витамин D, от който се нуждаят ноктите ви, за да растат по-бързо.
Трета част. Хранителни навици
1.Яжте повече протеини. Ноктите се изграждат от протеини, така че първото нещо, което можете да опитате, е да добавите повече от тях към вашата диета. Яжте птиче месо, риба, говеждо и свинско месо, както и спанак и други зеленчуци, съдържащи протеини, за да изградите здрави нокти.
-Пийте протеинови шейкове или добавете протеин на прах в чаша мляко за бързо зареждане.
-Яйцата и ядките също са отлични източници на протеини, особено ако сте вегетарианец и не можете да получите протеина от месо или риба.
2.Приемайте витамини. В допълнение към протеина, редица витамини са необходими за здравословен растеж на ноктите. Приемайте много витамин D, C и A, за да сте сигурни, че ноктите ви растат възможно най-бързо.
-Капсули с масло от чиа. Започнете да приемате 1500 mg всеки ден. Добрата капсула съдържа масло от чиа, смесено с малко количество витамин Е. Маслото от чиа е най-добрият източник на Омега 3 мастни киселини. След 2-3 месеца, ноктите ви ще растат бързо и ще бъдат здрави.
-Млечните продукти, особено млякото, са чудесен източник на витамин D.
-Яжте спанак, зеле, портокали и киви, за да получите витамин С, от който се нуждаете.
-Моркови, сладки картофи и други портокалови зеленчуци са начин да се заредите с витамин А.
3.Спрете всякакви диети. Диетата може да ви помогне да отслабнете, но също така кара ноктите да спрат да растат. Ако сте забелязали забавяне на растежа на ноктите, това може да означава че ограничавате твърде много калории.
-Проучете диетата си и се уверете, че все още получавате всички необходими хранителни вещества, особено протеини.
-Яжте плодове и зеленчуци, вместо да разчитате на диетични десертчета или ястия, за да получите калориите си.
-Ако сте на вегетарианска диета, може да се наложи да добавите към храната си повече протеини. Яжте бобови растения и спанак и помислете дали да не приемате протеинови добавки, за да сте сигурни, че тялото Ви получава това, което му е необходимо, за да се развият ноктите Ви здрави.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *