Как да се извиниш на гаджето си?

Как да се извиниш на гаджето си?

quarrel-2017-07-09Всяка връзка, независимо колко силна може да бъде, има своите проблеми и аргументи. Изследванията в областта на половата комуникация показват, че често се прекалява с извинение, дори ако човекът признае, че е допуснал грешка. В повечето случаи извинението е и трябва да се разглежда като положителен начин за възобновяване на диалога след като се е водила борба. Извинението показва готовност да бъдете уязвими едни пред други. Макар че понякога може да Ви се иска да си отхапете езика отначало, искреното и добре предадено извинение може да означава разликата между трайната болка или растящата съпричастност.

Психическа подготовка:

Приемете извинението като начин да продължите напред. Без значение защо се извинявате, не забравяйте, че целта е да се излекувате и да подобрите връзката си. В основата си извинението е емоционална концесия, която може да има голяма възвръщаемост, ако бъде изпълнена правилно и искрено. В проучванията е установено, че мъжете много по-трудно се извиняват, отколкото жените. Ако сте от тези, които срещат трудности при извинение, приближаването към действието като чисто практична маневра (поне в началото) може да ви помогне да преодолеете тази първа трудност.

Дайте си време да се отпуснете. Ако трябва да се извините на някое момиче,   тогава вероятно преживявате и някаква болка. Ако признаете, че в момента не се чувствате добре, първо трябва да отделите време за изцеление. В зависимост от това колко лоша е ситуацията, това може да означава минути, часове или дни. Не позволявайте обаче да се извинявате прекалено дълго. Да бъдеш мълчалив ще бъде тълкувано все едно не съжаляваш и не искаш да имаш нищо общо с нея. Отново тълкуването на това, което се смята за “твърде дълго”, ще зависи от тежестта на ситуацията и силата на връзката.

Разберете защо е разстроена. Не се извинявайте без да знаете за какво, защото може да направите нещата по-лоши, отколкото ако просто сте държали устата си затворена. Ако се втурнете в извинение, жената ще открие, че не сте честен. Преди да се извините, важно е да отделите малко време, да спрете и да помислите. Защо е разстроена? Възможни ли са други фактори, които влияят на настроението й? Колко сериозен е проблемът?

Сложете се в обувките на жената за момент. Докато обмисляте начина, по който тя се чувства, трябва да си представите и начина, по който вашите действия са били интерпретирани от нея на свой ред. Ако вашето извинение е заради нещо, което се е случило, опитайте се да го изиграете в главата си. Оттам, независимо кой е виновен, трябва по-добре да разберете защо е разстроена.

Имайте предвид, че съпричастността към причината, поради която тя е разстроена, се различава от това, че задължително е допуснала грешка. Дори ако не мислите, че сте направили нещо погрешно, сама по себе си, здравословната връзка включва признаване откъде идва другият човек. Дори ако първоначално мислите, че нейните причини за това чувство са неоправдани или дори ирационални, е важно да признаете, че болката е реална.

zamislen_majБъдете искрени с извинението си. Ако въпросният проблем е достатъчно тежък, една жена ще анализира поведението ви за евентуални признаци на фалш. Най-добрият начин да се гарантира, че вашето извинение е възприето, както искате, е да се уверите, че наистина го разбирате.

Вие може да сте много ядосани по същите причини като момичето. Това ще ви затрудни да се отворите за нея. Ако това е така, дайте си повече време да се отпуснете и да дишате.

Устно извинение:

Изчакайте подходящото време да се извините. Изкуството да се извинявате отчасти е свързано с правилното време. Никога не бихте искали някой да ви се извини, ако сте били в средата на гледане на филм, много по-рядко потрепвайки нощта преди голям изпит. По-скоро би трябвало да изчакате времето си и да чакате възможност, когато момичето е свободно и относително спокойно.

Отново няма да искате да чакате твърде дълго, преди да помолите за извинение. Ако чакате твърде дълго, момичето може да счита за съзнателно решението от ваша страна да не се извинявате.

Приближете се внимателно. Начинът, по който се приближавате към момиче, за да се извините лично, ще окаже голямо влияние върху това дали извинението е прието или не. Приближете я тихо и спокойно. Не позволявайте на себе си да се разсейвате от нищо друго, вашето извинение трябва да поглъща цялото ви внимание. Докато се приближавате, уверете се, че правите постоянен контакт с очите. Не се усмихвайте прекалено много или не действайте твърде свободно. Целете да й кажете с езика на тялото си, че признавате сериозността на ситуацията.

Въпросът за подхода е по-лесен, ако се извинявате с текстово съобщение или по телефона, макар че трябва да имате предвид, че извинението ще бъде най-ефективно и утвърдително само ако е направено лично.

Ако не сте в позиция, в която лесно ще се натъкнете на нея, помолете я да се срещнете. Дръжте поканата си проста и до такава степен, но й дайте основание да вярва, че причината за срещата, е да ви даде шанс да се извините. Ако тя е твърде ядосана в момента, дайте й известно време, ще дойде и ще ви даде възможност да се опитате по – късно.

Кажете й, че съжалявате. Преди да кажете нещо друго, трябва да я уверите от самото начало, че съжалявате. Ако се опитате да обясните защо съжалявате, преди тя действително да знае, че се извинявате, тя може да го интерпретира като покана за спор. Всяко обяснение може да изчака, докато не направите основната крачка. Да давате направо звучи като клише, но когато има емоции, които се издигат от двете страни, може да е трудно да го кажеш по – късно.

Вашето извинение не трябва да бъде сложно, в действителност, най-вероятно е най-добре да го държите възможно най-лесно. Няма нужда да бъдем поетични тук, просто кажете “Съжалявам”. Колкото по-сложно се изкажете, толкова по-голяма възможност ще бъде, извинението да бъде объркано с нещо друго.

Изразете съпричастност. Нещо толкова просто, като “Съжалявам”, ще стигне по-далеч, от колкото си мислите, но това няма да е достатъчно за по-сериознb_8a6e21d8de4ff9f99dac871220e7abeaите неща. Щом отворите разговора по този начин, е време да разгледате по-подробно защо съжалявате и разбирате начина, по който тя се чувства. Ако се развие в по-балансиран разговор и вината не е едностранчива, можете да се възползвате от възможността да изразите някои от вашите чувства като част от лечебния процес, но само щом видите, че извинението е прието.

Например, като общ шаблон, бихте могли да кажете: “Съжалявам за това, което направих. Бях наистина егоист по онова време и начинът, по който виждам, че те засегна, ме накара да осъзная колко зле постъпих. Знам, че не мога да променя случилото се, но искам да знаеш, че бих искал да го поправя и няма да позволя отново да се случи.

Позволете й да отговори. Очевидните оплаквания вероятно не заслужават прекалено много, но по-сериозните проблеми вероятно ще предизвикат отговор на вашето извинение. След като сте поставили картите си на масата, може би е време тя да ви каже как се чувства. Погледнете я в очите, останете спокойни, каквото и да прави, и обработвайте всичко, което тя казва. Дори ако това, което казва, ви кара да се ядосвате, опитайте се да я разберете, тя все още може да се ядосва от случилото се и това може да оцветява начина, по който тя реагира към вас по малко неприятен начин.

Прегърнете я. Словесното извинение често е най-добре придружена от някакво физическо утвърждаване. Независимо от конкретния тип връзка, в който се намирате, прегръдката е почти винаги подходяща. Прегръщането в края на извинението ви ще даде на жената физическа яснота за това как се чувствате и отвръщането на вашата прегръдка ще затвърди извинението.

Вземете мерки, за да предотвратите бъдещи инциденти. Извинението е просто думи, ако не е от сърце. Ако се извинявате за нещо, което сте направили, полагайте усилия за предотвратяването му в бъдеще. Оправянето на нещата, за да се реши проблемът, има две предимства: на първо място, то практически ще намали шансовете отново ситуацията да се случи, и второ, тя ще види, че осъзнавате когато сте сгрешили и знаете как да подходите в тези ситуации. Ако ви е навик да повтаряте грешките си и после да търсите извинение, рано или късно няма да получите такова. Например, ако се извинявате, че закъснявате през цялото време, задайте си аларма десет минути по-рано, отколкото обикновено. Това ще направи действията ви по-бързи, като по този начин ще намалите риска от закъснение отново. Дайте на момичето да разбере, че стъпките, които сте предприели, ще му докажат, че вашето извинение е искрено.

Извинение без думи:

Напишете писмо за извинение. Ръкописните извинения са най-добрият невербален начин да се извините. Дължината и тонът на вашето съобщение ще зависи до голяма степен от тежестта и причината за съобщението. Забравянето на рожден ден е далеч по-различен въпрос, отколкото злоупотреба или изневяра, например. Важно е обаче да пишете от сърце. Забравете мислите за официално писмо, напишете какво чувствате и нека момичето да знае, че съжалявате в първите две изречения. Думи от дъното на душата означават топлина и може да бъде подходящо, ако сте в романтична връзка с момичето. Писането му на ръка е важно в този случай. Писмото за извинение не е нищо, ако не е подкрепено от лично докосване и уязвимост. Много по-лесно е да маскирате емоциите на компютъра. Въпреки това, за малки въпроси бърз имейл или незабавно съобщение може да работи добре.10360

Направете промени чрез положителни действия. Ако сте направили нещо, което да навреди на чувствата на момичето, да направите нещо, за да я накарате да се почувства добре, е добър начин да компенсирате грешките от миналото. Начинът, по който се справяте с тях, е потенциално разнообразен и уникален, както самата връзка. Помислете за някои неща, от които се интересува момичето, те са потенциални възможности да поправите нещата. Ако не можете да измислите нещо конкретно, има малко жени, които не оценяват масажи или романтична вечеря. Не е необходимо да е нещо прекалено сложно, прост жест може да каже много за начина, по който някой се чувства.

 

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *