Как да се грижите за екзотичен домашен любимец?

Как да се грижите за екзотичен домашен любимец?

leopard_geckos1Екзотичните животни изискват специални диети, специални заграждения и ветеринарни нужди, които често са много скъпи и се изискват толкова дълго, колкото животното живее. Ако не сте сигурни, че можете да си позволите и, най-важното, да продължите да си позволявате да се грижите правилно за едно животно, не го взимайте! Проверете вашите местни закони за собствеността, грижата и задържането на екзотични животни, тъй като тези закони се различават значително от място на м   ясто в САЩ, Великобритания, Европа и другаде. Ако имате екзотични домашни любимци, е много важно как се грижите за тях. Предоставяме Ви няколко съвета как да правите това.

 

Направете пространство за тях. Не само трябва да направите хубаво жилище за вашите животни, преди да ги вземете, но трябва да следвате местни или федерални закони за минимално необходимите пространства за всеки вид. Оградете площта и премахнете всички опасни предмети. Купете или направете порта за предната част. След това изградете подслон, за да спят и да избягат от дъжд, градушка, сняг и други неблагоприятни атмосферни условия. Уверете се, че това е правилната височина. Няколко животни могат да се поберат в едно помещение, стига да е пригодено.

 

Купувайте хранителни запаси. Това включва място за съхраняване на храната, като нова метална кутия за боклук. Освен основен вид храна, купете и допълнителни лакомства, играчки, подходящи за Вашия домашен любимец.

183c2e7b30f2feb0f0873fd310edca2b_big

Обезопасете района. Купете катинар и закрепете портата на дома им. Винаги съхранявайте ключа на едно и също място и проверявайте заключването след всяко хранене на животните.

 

Купете резервоар за вода. Уверете се, че няма пукнатини или дупки в него, изплакнете го с маркуч и наблюдавайте как животните ви пият! Той трябва да се изпразва от замърсената вода далеч от местата за хранене, да се почиства навсякъде с малко количество белина и твърда четка, да се изплаква, докато вече не можете да усетите мирис на белина или фекални материали и да го напълните отново с чиста вода.

 

Бъдете готови да чистите изпражненията. Пekomuzey_iguana02очистете излишъците от общите части и особено зоните за хранене ежедневно. След това изплакнете всякакви дървени или павирани площи с вода и чистачка, за да изсъхне. Не оставяйте вашето животно да спи или да живее на мокри подове, независимо от сезона. Отстранете всички храни, оставени предишния ден от всички райони, преди да извадите прясна храна и вода. Внимателно почиствайте всички контейнери за вода, храна или друго замърсяване в тях.

koala

Не забравяйте да ги обичате! Например пейте им или им давайте прегръдки и целувки. Нежно почиствайте кожата и ги хранете от ръката си. Уверете се, че вашето животно има безопасни, интересни играчки или друго развлечение като нови неща, които да миришат. Не оставяйте играчките с животното за повече от 3 -4 дни и в даден момент ги почистете. Грижата за екзотични животни от всякакъв вид е много упорита работа, но когато се направи с посвещение и любов, може да бъде голямо преживяване за вас и вашите животни.

 

И накрая, запазете здрав разум! Ако Ви ухапе, подходете много внимателно!

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *