Как да направим къмпинг до река?

Как да направим къмпинг до река?

Къмпингът на реката може да бъде направен,  като част от каране на кану, каяк или друга експедиция с лодка или може просто да решите да си починете на къмпинг край реката. Каквото и да е целта, има някои важни неща, които трябва да знаете, за да сте в безопасност и да се наслаждавате на престоя си.

 

1. Избор на място за къмпинг – Ако карате каяк, кану или лодка, вземете карта, която да ви показва къде е безопасно да спрете и да си починете.

2.  Поддържане на безопасност – Решете дали ще изберете съществуващ къмпинг край река или искате да си направите собствен къмпинг.

– Никога не се качвайте на сухо речно корито. То може  да изглежда  перфектно, но по време на  буря ще се запълни по-бързо, отколкото можете да си представите. Ако сте заспали, водата може да залее всичко, без да имате време за бягство.

– Опознайте времето в региона.

– Лагерът трябва да бъде по-високо от реката. Дори и да сте на речните брегове, наводненията все още представляват опасност в някои райони, където обилните валежи могат да доведат до бързото покачване на нивото на реката.

– Не се настанявайте в пещери, заливи или заливи в скали край брега, освен ако горските служби или местните жители не са потвърдили, че тази област не се наводнява. Ако видите влажност на земята или по ръбовете, това означава, че водата прониква вътре.

– Намерете подходящо място, за да направите вашите тоалетни. Не изхвърляйте водата за миене, кухненските отпадъци или фекалните вещества в реката. Намерете място далеч от реката, за да изхвърлите използваната вода, следвайте правилните хигиенни практики за използване на тоалетната (или използвайте предоставените тоалетни принадлежности).

– Кажете на някого, ако  отивате на риболов или разходка.  Ако се случи нещо, някой трябва да е наясно с местонахождението и дейността ви.

– Някои реки могат да бъдат източник на болести или паразити, в зависимост от това в коя част на света сте. Направете проучване, преди да се осмелите да плувате или да стъпвате с боси крака.

– Внимавайте за бързо течаща вода, дълбока вода (често в средата), ако планирате да плувате или да използвате водите на реката.

 

 

Използвайте вашия къмпинг като база, ако искате. Освен ако не пътувате с лодка и искате да продължите да се движите, можете да останете в речния лагер няколко дни и да се отправите към приключенията, свързани с реките.

 

3. Помислите за дейности, които да правите. Има много забавни възможности, включително:

– Лодки, каране на кану или каяк, ако има  водни бързеи

– Риболов.

– Водни ски.

– Плуване

– Каране на велосипед или яздене на кон

–  Фотографиране, рисуване, ако можете, уловете залез / изгрев или лунен изглед над реката

– Поставете кърпата си, сложете слънчевите очила и една добра книга и просто се отпуснете

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.