Как да планираме среща?

Как да планираме среща?

 

Срещнахте някого – чудесно, сега е време за забавление! Запознаването може да бъде вълнуващо преживяване, особено в началото. Успешната среща обикновено е добре планирана и от двамата. Независимо дали планирате дадена среща или просто се готвите да излезете, не забравяйте да сте любезни, уверени и внимателни!

 

1. Изберете дейност, която и двамата  харесвате. Ако отговаряте за планирането, трябва да имате предвид някои предложения, преди да започнете. Независимо дали става въпрос за първа среща или не, обсъдете нещата, които бихте искали да направите или кои ресторанти предпочитате.

– Помнете, че излизате заедно.

– Помислете за дейности, на които и двамата ще се наслаждавате.

– Ако все още се опознавате, не забравяйте да планирате нещо, което ви позволява да разговаряте. Вечеряйте в тих ресторант или отидете на открито.

– След като срещата е планирана, уверете се, че и двамата знаете къде ще ходите, за да можете да планирате вашето облекло. Чувството, че не си облечен подходящо може да помрачи всяко приятно излизане. Ако планирате изненада, подскажете на партньора си дали да е спортно или официално облечен.

2. Не планирайте в последната минута.

– Не предполагайте, че вашата среща ще е единствената в петък вечер – направете си ранна резервация.

– Ако това е първа среща, имайте ясен начален и краен час. По този начин няма да останете в неприятно положение твърде дълго, ако нещата не вървят добре.

 

3 . Мислете творчески. Щом познавате интересите на човека с който ще се виждате, можете да планирате нещо неконвенционално, което ще ви разведри по хубав начин. Не забравяйте, че може да ви е необходимо допълнително време, за да планирате, ако правите нещо специално. Например, отидете на екскурзия или на плажа, ако харесвате дейности на открито.

 

 

 1. Планирайте резервните дейности. Излизането на брънч може да бъде достатъчно за страхотна среща

– Потърсете барове или кафенета в района, в случай, че няма места в избраното от вас заведение.

-Бъдете готови да импровизирате. Независимо от планирането си, нещата не винаги действат както си си представял.

– Обърнете внимание на срещата ви. Не използвайте мобилния си телефон, освен ако не е абсолютно необходимо.

– Бъдете точни. Закъснението показва, че не спазвате уговореното време.

 

5. По време на срещата:

  •  Забелязвайте гласа  и езика на тялото на събеседника си. Тези знаци могат да ви покажат, ако има нещо нередно.
  • Важно е да се чувствате комфортно. Не носете нещо, което не отговаря на вашия личен стил или ви затруднява да се движите.
  • Бъди себе си. Добрата среща означава, че и двамата се забавлявате добре.
  • Срещата може да предизвика тревожност, но трябва да се отпуснете, за да се забавлявате. Усмихнете се и се насладете на мига.
  • Ако наистина не се забавлявате добре, можете да опитате да кажете нещо като: “Не се чувствам толкова страхотно, мисля, че скоро ще тръгна.”
  • Поддържайте увлекателни теми за разговор. За да имате добър разговор, уверете се, че и двамата имате еднакво време за говорене. Не задавайте твърде много въпроси  и не говорете само за себе си! Задавайте въпроси за неговите/нейните  хобита, цели или преживявания.

 

 

Слушайте активно. Активното слушане е страхотно умение, покажете, че слушате събеседника си, като се изправите срещу него или нея и го гледате в очите. Не си проверявайте телефона, докато другия говори. Устно потвърдете, че слушате, като повтаряте това, което е било казано или изчакайте секунда преди да отговорите.

Бъдете романтични. Направете нещо флиртуващо като докосване на ръката или рамото на човека. Споделете десерт или закуска като начин да покажете интимност и интерес.

Използвайте езика на тялото, ако искате целувка.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.