Как да се грижим за морско конче?

Как да се грижим за морско конче?

Морските кончета могат да бъдат намерени за продажба в аквариуми. Те са доста необичайни домашни животни, с удивителни цветове. Ако имате домашен любимец-морско конче, прочетете тази статия, за да разберете как да се грижите за него.

  1. Проучете видовете морски кончета. Някои видове имат много различни изисквания към околната среда. Най-често срещаният вид морски кончета, може да достигнат пълен размер, около 5 до 8 инча височина.

 

2.Не купувайте незрели морски кончета. Тези морски кончета все още не са напълно развити и често стресът от това, че се движат, е твърде голям за тях. Купувайте само истински пленни морски кончета. Трябва да получите морски кончета, които са били родени и отгледани в аквариум. Те се отглеждат в мрежа или нефилтрирана морска вода. Поради това те имат много от същите заболявания, които имат дивите морски кончета.

Не купувайте морски кончета, които се държат с други риби. Дори неагресивната риба може да носи висок риск от заболяване. Те могат да носят патогени, които причиняват сърбеж. Лечението на сърбежа е много трудно.
Не купувайте морски кончета, държани с тръстика. Те са роднини на морски кончета, които могат да носят болести, те вероятно ще носят паразити, които лесно се предават.

  1. Подготовка на аквариума

-Регулирайте температурата. Това е много важна стъпка. За повечето видове сега се препоръчва температурата да се поддържа под 74 градуса.

-Уверете се, че филтърът няма въздушни мехурчета. Морските кончета се нуждаят от по-бърз дебит, така че трябва да го направите около 10x-20x / hr

. Морските кончета не са толкова бързи в улавянето на храна, така че съквартирантите трябва да бъдат бавни, в противен случай те ще откраднат цялата храна преди морското конче да похапне.

-Украсете внимателно. Морските кончета също се нуждаят от различна декорация. Те харесват това:!

Пластмасови и копринени растения

Макро водорасли

Изкуствени разклонени корали

Живата скала е важна част от новия дом на новия домашен любимец. Не поставяйте твърде много декорации в аквариума.

Уверете се, че вашият аквариум е в правилният размер. 20 галона е минимум за няколко морски кончета. Аквариума трябва да е висок, защото морските кончета плуват вертикално.

Добавете система за износ на хранителни вещества към аквариума. Това помага да се поддържа чиста вода, а качеството на водата е много важно в околната среда.

 

4.Имайте предвид, че морските кончета се нуждаят от много храна. Помислете за хранителните си възможности. Млади морски кончета се отглеждат обикновено на замразена храна Mysis е популярна замразена храна за морски кончета, която обикновено е скъпа и се предлага само от сладководни източници. Скаридите в саламура не са много питателни, малкият крил е добър избор за храна.

 

Захранвайте морските обитатели най-малко два пъти на ден. Също така е важно да се хранят млади морски кончета по-често, около три до четири пъти на ден, докато растат.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.