Как да подтикнете мъжа си да готви повече?

Как да  подтикнете мъжа си да готви повече?

Ако съпругът ви не желае да готви, може би причината, е че  не знае как да готви, не мисли, че готвенето е негова работа или просто предпочита да готвите Вие. Независимо дали съпругът ви трябва да се научи да готви или просто да предефинира домашните си отговорности, има прости стратегии, които можете да използвате, за да му помогнете.

 

  1. Първата стъпка:

Гответе заедно. Много хора се учат да готвят, като имитират някой, който вече знае как. Поканете съпруга си да се присъедини към вас в кухнята. Например, ако правите цялата подготовка на сурово месо и зеленчуци, съпругът ви може да ви помогне, като разбърква зеленчуците.

Да се забавлявате, докато готвите е един от най-добрите начини да го направите ежедневна забавна дейност.

  1. Научете основите. Когато преподавате на някого как да готви е важно да започнете, като преподавате няколко прости техники.

Започнете, като преподавате основна терминология и как се извършва всяко действие. Много от начинаещите учащи ще бъдат подпомогнати, като разберат защо действието е направено по определен начин..

Друга мотивация ще бъде да се научиш да прави храна, която му харесва. Това може да е рисковано, защото когато се учи, може да не го направи точно по начина, по който го помни.

 

  1. Купи готварска книга- Изберете заедно в готварските книги.

Много хора се отправят в кухнята, чрез откритата скара. Ако съпругът ви вече знае как да използва скара, проверете готварски книги, които се отнасят за скара, барбекю или странични ястия, които вървят заедно с грил.

 

4. Започнете с обикновени ястия. Основен урок при преподаването на всяко ново умение е, че е по-лесно да се надгражда успехът, отколкото да се възстанови от неуспех. Обикновените ястия включват рецепти, състоящи се от по-малко от 10 стъпки, които разчитат на основни техники за готвене.

Рецептата на начинаещия не трябва да се нуждае от повече от 30 минути за приготвяне, макар че печенето може да отнеме повече време.Напомнете му за предимствата. Ако той е практичен човек, той ще бъде мотивиран от многото предимства на обучението. В края на краищата, готвенето е основно умение за оцеляване, а безпомощността обикновено не се счита за положителна черта.

Ако някога сте болни или ранени, той ще трябва да може да готви, за да ви осигури ястие за Вас  и / или децата Ви..

Може да не е честно, но когато един мъж може да готви, хората обикновено са по-впечатлени, отколкото когато една жена може да готви. Това е предимство, което не трябва да изтъквате – шансовете са, той ще забележи комплиментите за себе си.

5.Предефиниране на отговорностите на домакинствата

Опитайте се да видите неговата перспектива. Ако съпругът ви вече знае как да готви, може да избягва готвенето по други причини. Той може да се чувства несигурен относно уменията си за готвене или да не се намесва в това, което възприема като вашата роля.

 

 

6. Помолете за помощта му в кухнята. Може да изглежда просто, но понякога всички хора, които чакат, трябва да бъдат попитани. Ако има прости стъпки, които да се направят при подготовката на хранене, да го помолите да направи една или две от стъпките е лесен начин да започнете участието на съпруга в кухнята.

Не забравяйте, че искането за неговата помощ е покана, а не търсене.   Най-често срещаният начин да се включат съпрузите в кухнята е да му се доверява с вечеря веднъж седмично. Планирайте го около съществуващите си графици и това ще стане част от вашата седмична рутина.

Решете предварително кой ще пазарува. Планиране на хранене включва да знаете предварително кои съставки ще ви трябва и да пазарувате за тях.

Правилото е, че ако готви, нямате право да се оплаквате.

7.  Ако наистина се нуждаете от съпруга си, за да сготвите, може да се наложи да си говорите честно за домашните си задължения. Ако ви се струва, че и двамата работите дълги часове, но само един от вас се прибира у дома, за да прекарва допълнителни часове в готвене, това може да се превърне в гняв, който подкопава брака ви.

Планирайте разговора за известно време, когато сте едновременно спокойни и отворени. Не започвайте в гневен тирад, когато сте разочаровани и претоварени.

Подгответе се да слушате неговата гледна точка. Да приемем, че съпругът ви иска да ви помогне, че той е на ваша страна.

 

8.  Похвалете го – много!

Изучаването на нови умения е трудно и повечето начинаещи готвачи имат някои неуспехи по пътя. Никога не го пренебрегвайте или критикувайте. Вместо това, намерете начини да комплиментирате всичко, което прави в кухнята.

Научете го как да направите любимите си ястия и той ще знае, че вашето хваление е истинско.

 

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.