Как да отслабнем с кафе?

Как да отслабнем с кафе?

Подобно на много хора, може да искате да отслабнете с няколко килограма колкото е възможно по-бързо. Някои предлагат да се пие кафе като диетична помощ, но ролята на кафето и кофеина в плана за отслабване е все по-силно обсъждана. Доказано е, че кофеинът може да Ви помогне да загубите малко тегло и дори да предотврати повишаване на теглото, но не може да ви помогне да загубите значителна тежест или да я запазите за постоянно. Въпреки това, с пиенето на кафе разумно и комбинирането му със здравословна диета и режим на упражнения, можете да отслабнете.

Пийте кафе в здравословни количества. Кафето има свойството временно да потисне апетита Ви и може да стимулира изгарянето на калории, но прекаленото потребление на кафе може да доведе до повишени нива на стрес и безсъние, като и двете могат да доведат до преяждане. Само 1 или 2 чаши чисто черно кафе на ден са достатъчно, за да ви помогне да отслабнете. Като цяло, трябва да приемате не повече от 400 милиграма кофеин на ден. Това е еквивалентът на четири чаши варено кафе, 10 кутии кола или две енергийни напитки. Имайте предвид, че обикновеното кафе е най-добрият вариант за спомагане на отслабването. Една чаша черно кафе има само 2 калории и няма мазнини. Напитките като сода и енергийни напитки може да са с високо съдържание на калории или да имат скрита захар, която може да попречи на загубата на тегло.

Определете си „време за кафе”. Ако искате да извлечете най-голяма полза от загуба на тегло чрез пиенето на кафе, помислете за разпределяне на приема през целия ден. Това може да ви даде допълнителен тласък на работното място или по време на тренировка, но може също така да потисне желанието за храна.

Придържайте се към дневните ограничения колкото е възможно повече. Например, ако можете безопасно да изпиете по 4 чаши кафе на ден, може да пиете чаша сутрин, по обяд, следобед и по чаша на вечеря. Нагласете графика, за да видите кое е най-доброто за вас. Ако приема на кафе в следобедните часове на деня Ви причинява затруднения при заспиване, то преразпределете дозата. В никакъв случай приема на кафе не трябва да пречи на пълноценната Ви почивка и да Ви причинява допълнителен стрес.

Опитайте наполовина. Ако искате да пиете повече кафе през целия си ден, опитайте да преминете към смес от пълноценни и безкофеинови бобчета, често наричани половин кафе. Това ще ви позволи безопасно да пиете кафе до осем пъти на ден и може да ви помогне по-ефективно да отслабнете.

Не забравяйте да прочетете етикетите на продуктите, за да сте сигурни, че получавате половин доза кофеиново кафе. Докато стоите в границите на безопасното потребление всеки ден, можете да пиете колкото чаши искате. Направете свой собствен полуфабрикат, като смесвате половин чаша кафе с половин чаша безкофеиново кафе. Друг трик е да изпиете половин чаша кафе с половин чаша гореща вода.

Пийте кафето с чаша вода. Въпреки, че кафето може да действа като диуретик, то няма да причини обезводняване, но пиенето на кафе и вода заедно през целия ден може да ви помогне да останете сити по-дълго и да избегнете изкушението да ядете. В допълнение, водата ще Ви попречи да пиете прекалено много кафе и да нарушите съня си. Целта е да приемате по 3 литра вода на ден, ако сте мъж или 2.2 литра, ако сте жена.

Пийте кафе преди тренировка. Кафето може да стимулира термогенезата, което е начинът, по който тялото изразходва  топлината и енергията от смилането на храната. Това може да доведе до загуба на някои допълнителни калории. Като пиете кафе в комбинация с тренировка, може да помогнете на тялото Ви да изгори повече калории и мазнини.

Оставете сметаната и захарта. Кафето има само две калории на чаша. Добавянето на сметана и захар към Вашето кафе може значително да увеличи калоричното съдържание. Ако не можете да пиете черно кафе, използвайте обезмаслено мляко и незахарни подсладители.

 

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.