Как да си направим опушен грим?

Как да си направим опушен грим?

Ние, жените, сме надарени от природата с толкова много красота, че изобщо не са ни необходими тонове грим! Напълно достатъчно ни е да подчертаем леко окото и да нанесем няколко светли тона сенки. Сигурни сме, че с лек грим жената е най-красива! А днес избрахме да ви покажем точно такава визия. Гримът е много подходящ за пролетта и би паснал отлично и на ежедневна, и на вечерна визия. Вижте как да се сдобиете с него стъпка по стъпка.

 

 

  1. Подготовка на клепачите – можете да прескочите тази стъпка, но тя е особено важна, ако искате да избегнете неприятното размазване на грима. Нанесете върху клепачите основа за грим, а ако не разполагате с такава, можете да я заместите с малкотечна пудра отдолу и пудра на прах върху нея. Това ще ви помогне да нанесете сенките по-прецизно, а и те ще се фиксират по-лесно.

   2.Очертаване на очите с молив – очертайте както горния, така и долния клепач. За горния започнете с тънка линия от вътрешния ъгъл на окото, която постепенно се удебелява в посока към външния ъгъл. Ако имате малки очи или не желаете да изглеждате прекалено фатално, е препоръчително да очертаете само 1/3 от долния клепач. Размажете линиите от молива с четчица/апликатор за сенки.

 

 3.Нанасяне на светлите сенки –с помощта на широка четка за очи или апликатор с по-голяма основа (в зависимост от това кое от двете използвате по принцип) нанесете светлите сенки на клепача, в областта под веждата и във вътрешният ъгъл на окото.

 

 

4.Нанасяне на тъмните сенки – с по-малка четка или апликатор нанесете тъмните сенки във външния ъгъл на окото във формата на  „>“ и постепенно движете четката навътре, като нанасяте грима само върху клепача. След това използвайтепо-тънка четка за долния клепач, като нанасяте сенките възможно най-близо до миглите. Двата цвята, които използвате, трябва да се слеят, така че не се притеснявайте да минете с апликатора върху клепача няколко пъти. Накрая нанесете още веднъж от светлите сенки под веждите и във вътрешния ъгъл на окото.

 

5. Завършване със спирала – нанесете 2 слоя спирала върху миглите си, за да изглеждат по-дълги и обемни.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *