Как да си направим индианско типи?

Как да си направим индианско типи?

Времето е лошо и хлапетата не могат да се налудуват в тясната детска стая? Само с няколко лесни стъпки домашният майстор може да изпълни дома ви с приключенска атмосфера. Дори и в малки стаи сгъваемата палатка ще осигури уютно убежище за големи и малки изследователи на джунглата. А когато грее слънце и детската площадка е по-примамлива, палатката изчезва за секунди в гардероба.

 

 

  1. Необходими материали

4 чамови летви (120 см x 4,4 см x 2,4 см)

1 чамова летва (110 см x 4,4 см x 2,4 см)

1 чамова летва (105 см x 4,4 см x 2,4 см)

1 чамово колче (с дължина 120 см и диаметър 2,2 см)

1 парче шарен плат (минимум 250 см x 120 см)

8 винта за дърво (4 мм x 40 мм).

Време за работа: около 2 часа

 

 

2. Нека в строителния магазин да ви отрежат чамови летви и колче с нужните размери. Летвите с дължина 120 см са за страничните подпори на палатката, а по-късите са за основата. Един съвет: Дори и безстрашните откриватели могат да се наранят, така че изберете гладко и меко дърво, за да избегнете такава опасност! Използвайте акумулаторния винтоверт . Със свредло за дърво пробийте на 4-те странични летви по един отвор с диаметър 2,2 см на височина от 110 см (алтернативно нужните отвори могат да бъдат направени и в строителния магазин). След това поставете едната летва върху другата и прокарайте единия край на колчето през тях. Повторете операцията с другите две летви и другия край на колчето. Важно: Колчето трябва да пасва плътно в отвора, за да не се срути палатката. Сега свържете долния край на вътрешните странични подпори с по-късата летва за основата (105 см). За външните подпори ползвайте по-дългата летва (110 см). Закрепете всяка летва с по два винта за дърво. Така палатката ще може да се сгъва и да се прибира

 

  1. Какъв плат ще изберете? Пустинен камуфлаж, бели слончета или великолепието на джунглата? За големи приключения се мечтае най-добре с подходящия десен. Отрежете избрания от вас плат с размерите на рамката плюс 10 см резерв. Това може да се постигне бързо и прецизно с приставката за рязане на акумулаторната отвертка .                     Съвет: Изберете здрав плат, който не се пързаля!

 

 

 

  1. Закрепете подвития около вътрешната страна на летвите на основата плат здраво с помощта на такер. Всичко, което ви е необходимо, е електрическият такер . За по-голяма стабилност можете да прикрепите плата и към страничните подпори. Остава само да опънем палатката, да грабваме провизиите и да се впуснем в приключението!

 

 

 

Доволният ползвател на палатката не спря да обикаля, да се провира, да затваря входа и да ни вика вътре заедно с него. Малко е тесничко за трима, но на настойчивото му подканване трудно можеш да откажеш. Забавно е и много приятно. Ще го направим отново … заедно, някой път … идеи много, осъществяване трябва.

 

 

 

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.