Как да си направите естествен обезмаслител?

Как да си направите естествен обезмаслител?

Приготвянето на почистващи продукти вкъщи има много предимства. Домашните почистващи препарати ви дават пълен контрол върху съставките, което означава, че може да избегнете препаратите със силни миризми, неприятни остатъци или алергични дразнители. Подготвянето на самите продукти за почистване също е икономично, тъй като често можете да използвате прости, евтини съставки като сода за хляб и оцет. Домашните почистващи продукти също са естествени, което означава, че не използвате силни химикали във Вашия дом. Има няколко рецепти, които можете да използвате, за да направите естествен обезмаслител у дома. С всеки от тези методи ще приготвите препарат, който разгражда кухненската мазнина с минимална миризма, дразнене на кожата и цена.

Първа част. Приготвяне на естествен обезмаслител с цитрусови плодове

1.Смесете сода за хляб с етерично масло от лимон. Цитрусът е чудесен избор за разграждане на мазнини. За да направите този обезмаслител, използвайте етерично масло от лимон. Смесете 2 чаши топла вода, 1 супена лъжица сода за хляб и 20 капки етерично масло от лимон в спрей бутилка. Напръчкайте върху мазнина и избършете с влажна кърпа.

Може да използвате лимонов сок, вместо етерично масло.

2.Смесете сода за хляб със сапун от маслиново масло и етерично масло от портокал. Алтернатива на етеричното масло от лимон е масло от портокал. Смесете 100 гр. сода за хляб с 50 гр. Сапун от маслиново масло в контейнер, докато се образува паста. Добавете 20-25 капки масло от портокал. Смесете заедно. Почистете повърхността с вода, поставете пастата върху гъба и търкайте. Забършете с кърпа.

3.Пригответе почистващ препарат с цитруси и оцет. След като изядете различни цитрусови плодове, използвайте обелките за почистване, вместо да ги изхвърлите. Използвайте 6 грейпфрута, 8 портокала или 12 лимона или лимети – или комбинация от всички! Поставете кората в буркан. Изсипете дестилиран оцет в буркана, докато кората се покрие напълно. Поставете капака върху буркана. Оставете сместа да седи в продължение на 2 седмици. След това премахнете кората и прецедете течността и я съхранявайте в същия буркан. Добавете 1 част вода към 1 част от сместа в спрей бутилка.

Втора част. Приготвяне на естествен обезмаслител с други домакински продукти

1.Използвайте дестилиран оцет. Дестилираният оцет (наричан още бял оцет) може да се използва самостоятелно като обезмаслител. Оцетът може да се нанася върху мазни повърхности с бутилка или парче плат, като ще разгради мазнината с минимално триене. Смесете 1 част оцет с 4 части вода. Оставете го да престои 5-10 минути преди да изплакнете с вода.

Мирисът на оцета ще се разсее малко след като е изсъхнал, затова внимателно изсушете повърхностите с кърпа, след като използвате оцета.

2.Направете паста със сода за хляб, за да разградите мазнината. Содата за хляб също работи добре като обезмаслител. За даможе да го използвате, го разбъркайте с вода, за да образувате паста. В зависимост от това колко силна искате да бъде сместа, може да добавите до 5 части вода към 1 част сода за хляб, въпреки че добавянето на по-малко вода ще ви даде по-дебела, по-мощна паста. След като нанесете пастата върху кърпа, изплакнете повърхността с вода, за да избегнете остатъци от гранули.

Този естествен обезмаслител не може лесно да се нанася с помощта на бутилка за пръскане, тъй като содата за хляб може да запуши спрей механизма. Тя работи по-добре, когато я намажете директно върху повърхността.

3.Създайте разтвор на амоняк и вода. Друга възможност за домашно приготвен естествен обезмаслител може лесно да се приготви в празна бутилка от веро. Напълнете бутилката наполовина с амоняк и запълнете останалата част с гореща вода. Добавете няколко капки естествен сапун от маслиново олио. Затворете бутилката и я разклатете добре. Разтворът може да се разпръсква директно върху мазните повърхности от бутилката или може да се нанася с кърпа.

4.Използвайте оцет, сода за хляб и амоняк в разтвор на вода. Изсипете 1 галон (3,8 L) вода в голяма кофа. Към водата добавете чаша (240 ml) амоняк, половин чаша (120 ml) оцет и една четвърт чаша (60 ml) сода за хляб. Разбъркайте добре тези съставки. Тази смес може да се нанася с помощта на кърпа, за да се разгради мазнината и може да се съхранява за по-дълго в чиста кана с капак. Преди всяка употреба, разбъркайте сместа, в случай, че содата за хляб се е уталожила.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *