Как да направим езерце в градината?

Как да направим езерце в градината?

Дворът ни ще изглежда много красив и романтичен, ако си направим в него малко изкуствено езеро. ..

То може да бъде с асиметрична форма, която го доближава до естествената форма на езерата в природата. Ако го направите на тясно място, можете да изградите над водата малко мостче, което е допълнителна атракция за дворното пространство.

Добре е при планирането на мястото, където ще бъде езерото, да предвидите такъв терен, от който езерото ще се вижда добре от къщата или терасата.

 

1. Изберете мястото на езерото върху равен терен , избягвайте ниски терени където има възможност водата от дъждовете да сестича и препълва езерото . Направете дупката на етажи ,за да предотвратите хлътването на терена ,премахнете всички големи камъни скали и коренища.

 

2. За да сте сигурни, че повърхността на водата ще бъде паралелна на нивото на езерото, изравнете най-горния ръб на съоръжението като поставите напречно на дупката дъска и дърводелски нивелир. Коригирайте всички неравности и места, които не са балансирани като изравните височините. Уверете се обаче, че ръбът на езерото е на по-високо ниво от това на заобикалящия терен.

 

  1. Добавете около 3-сантиметров пласт пясък на дъното на езерото за подложка. За да изчислите размерите на фолио, която ще Ви е необходима, добавете удвоената дълбочина на езерото плюс около 20- 25 см. за ръбовете (както към ширината, така и към дължината). Разгърнете обшивката в дупката и временно застъпете ръбовете й с няколко камъка.

 

4.Декорирайте дъното и страните с камъни по Ваш вкус.Напълнете дупката с вода.Оформете бордовете на езерото за да прикриете подгъвите на фолиото.След това обградете езерото с декоративни камъни. Около него може да насадите ниски цветя. Засадете водните растения в плътна почва в контейнерчета и ги поставете вътре в езерото. Подводните растения с помоща на пясък .

 

 

  1. Изчакайте една или две седмици, преди да добавите риби, охлюви или други животинки. Малко след пълненето вероятно ще започне развитие на водорасли, което ще трябва да изтърпите, докато растенията се развият и започнат да контролират водораслите.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *