Как да увеличите пространството в апартамента си?

Как да увеличите пространството в апартамента си?

Апартаментите – особено в центъра на града – обикновено са малки. Всеки квадратен метър трябва да се използва. Това обаче е възможност да се съсредоточим върху това, което е наистина важно в едно пространство за живеене: функционалност, ценност на пространството и избягване на ненужно затрупване. Малкото пространство може да бъде страхотно място за живеене, с известна мисъл, подреденост и изобретателност.

Първа част. Организиране на вашето пространство

1.Отбележете колко място имате. Ако искате да увеличите максимално пространството, трябва да знаете колко имате. meetlintИзмерете и височината на всяка стая. Високите или ниските тавани могат да повлияят на пространството, което имате. Използвайте ролетка, за да намерите размерите на всяка стая.

-Планът на апартамента също е полезен. Разположението на стаята често е толкова важно, колкото и размерът.

-Може да бъде полезно да пазите тези мерки на удобно място, като например в чанта или папка, когато пазарувате мебели или просто разглеждате в магазините.

2.Създайте многофункционални работни пространства. Помислете къде прекарвате времето си в апартамента и особено къде съхранявате ежедневната си работа и развлечения. Ако използвате цялото място, но все още се чувствате странно, опитайте се да обособите част от него.

-Подобни дейности обикновено могат да се извършват в една и съща обстановка. Вашият ъгъл за четен, мястото за компютър и работното бюро могат да бъдат в един и същи ъгъл, например.

-Библиотеката може да бъде добър начин да се раздели помещение, създавайки отделение, като същевременно се осигури и ценно място за съхранение. Потърсете други начини да разделите помещението, което подчертава тези пространства, дори без да използвате стени.

-Помислете за нетрадиционна подредба. Например, ако не се забавлявате и не се нуждаете от голяма маса, вероятно нямате нужда от традиционна трапезария. Вместо това малка маса за кафе може да освободи необходимата стая. Или използвайте сгъваеми маси, ако имате гости.

3.Помислете вертикално. Използвайте всеки квадратен метър и помислете ка да използвате пространството до тавана. Изберете високи и тесни мебели вместо по-ниски и по-широки.

-Може да поставите два лоста в гардероба,  като закачите ризи на горната и по-дълги дрехи на долната.

-Опитайте се да използвате разстоянието “от пода до тавана” с библиотеки, заемайки колкото е възможно повече пространство до тавана.

4.Помислете за сгъваеми мебели. Леглото може да заема огромно място стая в малък апартамент. creative-furniture-ideas-Stacking-Nesting-FurnitureАко сте склонни да го замените със сгъваемо легло или разтегателен диван, ще имате много повече пространство през деня. По същия начин може да си купите столове, които се сгъват под масата, или подложки за крака, които се плъзгат под дивана.

5.Използвайте мебели за съхранение. Един диван с място за съхраняване на възглавници или книги има две предназначения. Холна маса или масичка с чекмеджета ви дава още повече пространство във всекидневната. Леглото на колелца ви позволява да използвате пространство, под което в противен случай няма да има нищо друго освен прах и изгубени чорапи.

-Използвайте кутии за съхранение. Те имат всякакви форми и размери, за да съответстват на вашето обзавеждане и са чудесни за прикриване на редица елементи. От материали за печене/готвене до дистанционни устройства, тези творения могат да съдържат всякакви материали.

-Опитайте да поставите няколко кутии и кошчета под съществуващите ви маси и легла. 4952153241845mМоже да не се налага да купувате нови мебели, в зависимост от това какво се вписва.

-Ако леглото Ви е твърде ниско, за да поставите нещата под него, може да си купите механизъм за повдигане. Само няколко сантиметра могат да създадат допълнително пространство за кутии и контейнери. Съществуват контейнери, които можете да купите специално, за да се поберат под леглата.

6.Използвайте стените, колкото може повече. Почти всичко може да се монтира на стена или да се постави на новоинсталиран рафт, като се освободи пространството на пода. Като място за съхранение, библиотеките са чудесно място за поставяне на декоративни предмети и са по-ефективни от масичките. Например, подменете лампата на пода с по-малка лампа на рафт.

-Може да използвате и разделители на рафтовете, за да организирате пространстовто или да закачите по-малки, колкото на брой е необходимо, за да увеличите максимално пространството, което използвате.

-Вътрешните врати на килера могат да осигурят допълнително пространство за окачване или монтиране на елементи. Поставката за подправки изглежда добре и може да бъде много удобна от вътрешната страна на вратата на килера.

-Висящите тенджери и тигани в кухнята ви могат да спестят пространството в шкафовете и чекмеджета и ви помагат да изглеждате като сериозен готвач.

-Бъдете табло на стените и вратите. Намалете употребата на хартия в кухнята с табло или магнити за хладилници. Възползвайте се от пространството на затворена врата, като закачите допълнителни табла или декорации.

-Ако имате телевизор с плосък екран, закачете го на стената.

-Евтината поставка за вино може да бъде чудесно място за закачане на вашите кърпи за баня. Ще бъдете изненадани, като откриете, че кърпите за баня се вместват идеално в поставки за вино, което създава допълнително пространство в шкафовете ви.

7.Закачете куката на тавана. Използвайте това, за да закачите стайни растения или допълнителни контейнери за съхранение. Ако имате достатъчно висок таван, можете да отидете една крачка напред и да замени обемистите лампи с полилей.

b62da7_dd9b373072f044f980ae0c3e0b56a4318.Закачете поставка в банята. Поставка, закачена на душа, е ефективен начин за съхраняване на принадлежностите за баня.

Втора част.Намаляване на хаоса

1.Отървете се от ненужните неща. От дрехи до неизползвани кухненски инструменти до мебели, вероятно ще намерите нещо, което да изхвърлите. Дарявайте предмети в добро състояние на благотворителност и изхвърлете останалите. Като правило, ако не сте използвали нещо за една година, вероятно можете да се отървете от него.

-Ако не сте използвали даден артикул след 12 месеца, най-вероятно е ненужен. Същото важи и за всичко, което всъщност не ви доставя щастие или не функционира добре – като например нещо счупено или прекалено голямо/малко.

-Гаражна разпродажба е друг добър начин да дадете вашите неща на хора, които се нуждаят от тях повече.

2.Оставете някои вещи на склад. Ако имате мебели, които просто не вършат работа за пространството, помислете за отдаване на склад. Това включва неща като шкафа за порцелан на баба, който ще използвате, когато получите по-голямо място. Складът е удобен и сменящи се елементи за различни цезони, като дрехи, които ще се носят само част от годината.

-Обърнете се към хазяина Ви за складови помещения в района. Той или тя може да има някои съвети за складовете в околоността и може дориPublic_Storage_doors да Ви помогнат да наемете.

-Ако имате приятел или роднина с голяма къща, той или тя може да ви позволи да съхранявате тези предмети на тавана или в мазето безплатно.

-Съобразете обаче разходите за съхранение. Складът има цена на месец, която, макар и скромна, може наистина да се увеличи с течение на времето. Наистина ли си струва тази сума пари да държите старите ви мебели?

3.Прехвърлете записите на хартиен носител в цифров формат. Сканирайте файловете и снимките си, за да направите цифрови копия. Един твърд диск може лесно да съхранява всеки хартиен запис, който имате в апартамента. Просто се уверете, че сте направили поне едно резервно копие, така че да не загубите файловете при технологична грешка.

4.Съхранявайте дребните вещи в празни буркани. Излишните буркани или пластмасовите контейнери за храни могат да съхраняват малките, разнообразни предмети, които се натрупват – от детските играчки до гвоздеите и винтовете.

-Ако нямате място в кухненските шкафове, съхранявайте тестени изделия и други сухи храни в празни буркани. Поставете ги върху кухненските шкафове за практичност и атмосфера.BABY-JAR-MONTAGE-1

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *