Как да декорирате с балони?

Как да декорирате с балони?

Балоните са подходящи за декориране с ограничен бюджет и добавят цвят към всяко събитие. Единственото ограничение е вашата творческа енергия и сила за връзване на възел! Ще започнем с избор на вида балони за декорация  и след това ще ви бомбардираме с тонове интересни, идеални за декориране с балони идеи. Нека започнем с първата стъпка.Balloon-Decoration-01s

Първа част. Започване от основите

1.Помислете за цветовата схема. Балоните се предлагат в широк спектър от цветове. Искате ли да използвате цялата гама, двуцветна цветова схема или може би омбре ефект? Искате ли да наподобява мехурчета на шампанско? Цветовете на огъня? Колко цвята ще ви трябват?

2.Решете дали да използвате фолио или латекс балони. Фолио балоните са по-подходящи за външни събития – това е видът, който е ужасен на допир (и често идва в различни форми и с дизайни и думи); Латекс балоните се пукат по-лесно, особено навън и при наличие на деца. Въпреки това латекс балоните са много по-гъвкави и по-лесни за работа.

В следващия раздел (където обсъждаме идеите) ще говорим основно за латексови балони. Фолио балоните вършат работа… но не и толкова добре.

3.Помислете за количеството и размера на местоположението. Колкото по-голямо е мястото или колкото по-малко е украсено, толкова повече балони ще ви трябват. Латексовите балони ще бъдат много по-евтини и те ще ви струват само стотинки, ако ги връзвате сами. Искате ли няколко за лек акцент или искате вашите гости да плуват в тях? И както винаги, вземете малко повече, отколкото смятате, за да бъдете подсигурени!

4.Решете между балони с хелий или без. Може напълно да украсите пространството с не-хелиеви балони, без проблем. Това е бързо, евтино и супер лесно. Но за да отворите множеството възможности за декорация с балони, ще са ви необходими хелий балони. Или комбинация от двете!

-Може да вземете балоните от магазините за парти артикули или да си купите комплект хелий за дома. Ако имате тонове балони, може да предпочетете втория вариант.

Втора част. Бъдете креативни

1.Помислете за различни начини да ги закачите. Независимо дали имате достъп до хелий, не е нужно да оставяте балоните да се опират в тавана или да подскачат по пода. Има няколко различни начина, по които може да декорирате балоните:

С хелиеви балони:

-Завържете връвчиците на края и прикрепете към поставки за голф топки в градината

-Завържете връвчиците на края и залепете на различни височини от пода, оформяйки стена

С не-хелиеви балони:

-Прикрепете към стената в различни размери, като мехурчета

-Поставете топче или стотинка в балоните, завържете връвчиците и ги окачете да висят от тавана

2.Направете ги във различни форми. Вероятно искате цял куп балони, така че защо да не впрегнете своята креативност и да ги превърнете в големи, впечатляващи форми? Ето някои идеи:

-Създайте балонна арка. С хелиеви балони и връв, те самите извършват голяма част от работата.

-Форма цветя. Четири балона от един цвят правят венчелистчетата; Един балон с различен цвят в средата образува цвета.

-Лента с балони. Вземете игла и издърпайте низ през редици балони, оформяйки лента

3.Украсете ги! Това може да бъде и част от Вашето парти, толкова е забавно. С няколко артистични средства може да превърнете вашите балони в истински платно за следващия си шедьовър.

-Две думи: лепило и блясък. Ако имате купа с лепило, можете да натопите балона си в блясък, като образувате ефект с два тона.

-Перманентни маркери.

-Боя, филц и всичко останало, което можете да извадите от творческото Ви чекмедже.

4.Напълнете ги с неща, различни от въздуха. И ние не говорим за водни балони, макар че и това е готино.

-Е, ги напълнете с вода, но после ги замразете. Те ще поддържат напитките ви студени и са чудесни за декорация и забавление.

-Напълнете ги с LED светлини или светещи пръчки. Ако имате вечерно парти, това е невероятен начин развълнувате Вашите гости.

Напълнете ги с боб за домашни бобчета!

5.Използвайте ги с цел. Балоните се използват за декорация, но могат да бъдат и полезни. Когато хората питат защо къщата ви е пълна с балони, това ще бъде, защото са Ви необходими. Ето няколко предложения:

-Използвайте ги като маркери за място! Напълнете ги с хелий и ги завържете за столовете. По този начин всеки гост може да си вземе след това!

-Използвайте лентички или плътна лента и ги залепете срещу затворена врата. Когато специален гост отваря вратата, балон лавина!

 

 

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.