Как да направим безопасно барбекю?

Как да направим безопасно барбекю?

Храна, приготвена на барбекю е вкусна и ключова част от начина на живот навън. И точно като всяка форма на готвене, е важно да се следват добри практики за приготвяне на храна. Тази статия дава някои указания за безопасно приготвяне на барбекю.

Първи принцип. Храна за барбекю

1.Поддържайте храната охладена. Важно е храната да се съхранява в хладилник, докато я приготвите. Това означава, че е по-добре да приготвяте храната на порции, отколкото да се оставя месо и други храни, които да чакат на открито, несготвени. Носете всяка нова порция за готвене директно от хладилника до барбекюто всеки път. Ако маринирате месото си, не забравяйте да оставите месото в хладилника. Не използвайте повторно маринатата.

2.Покрийте храната. Покрийте готвената храна, за да предотвратите кацането на насекоми върху нея.

3.Гответе внимателно. Уверете се, че всичкото месо е добре сготвено. По-специално, уверете се, че свинското и пилешкото месо са добре приготвени. Може да е малко залъгващо понякога да видите изгорена външна обвивка на месото, но в действителност вътрешността да е сурова. Следвайте времето за готвене, предложено за всеки тип месо.

4.Съхранявайте храните отделено по време на готвенето. Важно е да държите суровите храни и сготвените храни една от друга. По-специално, суровите птици, суровото свинско и суровите яйца трябва да се обработват много внимателно на отделни дъски или работни помещения и да се държат на отделни чинии, готови за готвене. Винаги почиствайте добре местата и предметите за подготовка, преди да ги използвате за други храни.

5.Поддържайте горещата храна топла! След като сте приготвили месото на подходяща температура, го поддържайте горещо, докато се сервира – 140 ° F (60 ° C) или по-топло.

Ето списък с различни меса, разфасовки и степените, на които трябва да се приготвят:

Кайма – 160 ° F (71 ° C)

Цели птици – 180 ° F (82 ° C)

Птичи гърди – 170 ° F (77 ° C)

Говежди, телешки и агнешки стекове и пържоли – 145 ° F (63 ° C)

Всички разфасовки от свинско месо -160 ° F (71 ° C).

Втори принцип. Барбекю зона

1.Бъдете добре осветени. Не правете барбекю на тъмно. Важно е да можете да видите какво правите. Поддържайте района добре осветен; Ако е необходимо, извадете кабел и прожектор, като се уверите, че сте закачили или залепили кабела, така че никой да не прескача над него, докато се разхождат. Светлината ще гарантира, че не изгаряте ястията, които можете да разберете, когато са напълно приготвени и че няма се изгорите, като не сте разбрали къде да поставите ръцете и приборите.

2.Осигурете безопасно място за барбекю. Ако имате малки деца или деца ще Ви идват на гости, уверете се, че не могат да стигнат до мястото за барбекю, или ако могат, че винаги има някой, който да наблюдава и да каже на децата да се отдалечат.

3.Дръжте домашните любимци далеч. Домашните любимци в близост до барбекю могат да бъдат опасност. Може да се спънете в тях или един твърде ентусиазиран домашен любимец може да се опита да получи безплатна храна от скарата и да се изгори.

Трети принцип. Готвене на барбекю

1.Стойте при барбекюто по време на готвене. По време на запалването и готвенето, винаги стойте при барбекюто. Ако трябва да го оставите, намерете човек, който да го наблюдава. Барбекюто никога не трябва да бъде оставено без надзор; Мазнината може да предизвика искри и възпламеняване, някое дете може да се разхожда и да докосне горещите елементи или храната може да изгори.

2.Вземете правилните инструменти. Правилните инструменти са подходящите за барбекю. Те имат по-дълги дръжки, по-дълги щипки или зъбци и Ви позволяват да преместите храната с най-малък риск за Вас или храната. Не пестете от тези инструменти; Резултатите от притежаването на добри инструменти за барбекю определено ще надвиши всички разходи.

Четвърти принцип. Барбекю

1.Използвайте само подходящо гориво. Използвайте гориво, препоръчано само от производителя. Ако се опитате да заместите с друг вид гориво, може да рискувате да повредите барбекюто или да предизвикате пожар

2.Почиствайте редовно. Чистото барбекю ще работи по-добре и ще е по-здравословно за вас. Замърсеното барбекю ще увеличи потенциала за канцерогенно натрупване, което може да се прехвурли върху храната ви. Винаги почиствайте след работа с барбекю и ще Ви бъде по-лесно следващия път!

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.