Как да направим къщичка за птици?

Как да направим къщичка за птици?

За да си направите къщичка за птици ви е нужно желание, въображение и малко познания по въпроса. Става лесно и сравнително бързо, за не повече от два часа. Ще опишем как точно да си я направите, така че да не срещнете никакви затруднения в изработването .

 

1: Изгответе план и подгответе материалите

1 чамова дъска с дебелина 20мм. (може и слепена)
25-30 пирона с дължина 40мм.
лепило за дърво
шкурка (P150-200)

2.Следващата стъпка, която трябва да направите, е да си оразмерите дъската. За да си направите къщичка за птици ще ви бъдат нужни точно 6 дъски с различни размери – 4 страни, 1 за дъно и 1 за покрива на къщичката. Размерите са следните – за покрива дъската трябва да бъде с размери 21 на 15 см, дъската за предната стена е с размери 20 на 15 см, задната стена – 25 на 15 см, дъното на къщата или основата, както е по-правилно, с размери 15 на 15 см, и двете страни лява и дясна – 25 см височина към задната стена и 20 към предната.

 

С помощта на рулетката и молива си начертавате размерите на дъските. Двете страни на къщичката са скосени, отзад са по-високи, отколкото отпред. Следва да изрежете дъските с помощта на трион. След това трябва да загладите с шкурката всички страни на дъските, за да не се наранят птичките.

 

3. Следва да заковете или залепите едната стена за основата, после и втората, накрая задната стена. Ако смятате, че ще ви е по-лесно, можете да не ковете с пирони и чук, а да използвате лепило за дърво. Ако все пак смятате, че с чука ще ви е по-лесно, внимавайте да не чукате силно, за да не се сцепи дървото.

 

4. Остава само да добавим покрива на къщичката и предната страна. Преди това, обаче, трябва да пробием с помощта на бормашина отвор на предната стена, за да могат да влизат птичките.Покривът на къщичката закрепете с помощта на винтове за дърво. По този начин ще можете да сваляте къщичката и лесно да я почиствате.

 

5. Пробийете дупка на задната стена, за да можете да добавите винт и да окачите вече готовата къщичка на избраното дърво. Внимавайте и не слагайте къщичката на място, което е огрято от пряка и силна светлина, както и на вятър.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.