Как да поставите очи на меки играчки?

Как да поставите очи на меки играчки?

Въпреки че очите за меки играчки са доста предполагаеми, е полезно да се обмисли разнообразието от възможности за добавяне на очи. Можете да промените личността на меката играчка според очите, които са поставени, и има също така съображения за безопасност, които да се вземат под внимание. Нека да не говорим за ползата от това, че може да се използват остатъци от комплекта за шиене! Тази статия предоставя редица неща, които да се вземат предвид при добавяне на очи към меките играчки, които се поправят вкъщи.

Стъпки

1.Изберете очите, които най-добре отговарят на тази играчка. Ако правите животно, очите трябва да са представителни за животното. Очи, наподобяващи човешките, са подходящи за кукли. Някои очи ще променят настроението, външния вид или характера на играчката, така че е добра идея да изпробвате различни очи, за да видите какъв е цялостният външен вид.

2.Изберете материал, от който ще бъде направено окото. Има много възможности за избор на очи за меки играчки. Някои идеи включват:

– Бродиране на очи

– Шиене на мъниста или копчета

– Оформяне на повдигнати очи от същата тъкан като играчката, с добавени акценти

– Изкуствени очи с винт или зашиване

– Пластмасови очи (здраво залепени, неподходящи за деца под 5 години)

– Очертани очи с маркер или специална боя за тъкани (но бъдете внимателни или това може да изглежда малко претрупано)

3.Помислете за възрастта на детето, което ще играе с играчките, когато добавяте очите. Бродираните или нарисувани с маркер очи са най-безопасните, тъй като няма нищо, което да откъсне и да преглътне.

4.Използвайте здрав конец, ако поставяте очи. За да предотвратите излизането на очите, използвайте силен конец, като например конец за илици или зъбен конец. Уверете се, че са плътно и здраво зашити.

5.Поставете внимателно очите. Те трябва да изглеждат възможно най-реалистични и трябва да бъдат разположени така, както биха били на истински човек или животно, или поне да дадат чувство за перспектива на зрителя. Разгледайте възможностите за поставяне на очите чрез различно позициониране; Например очите, които са големи и широки, имат невинен и доверчив вид, докато очите, които са разположени в тясно положение, могат да изглеждат строги и лукави. Поиграйте малко преди да се заемете с окончателното позициониране.

6.Направете контур за окото, преди да го зашиете. Това ще направи по-реалистичен и привлекателен вид на очите. Той също така помага да се определят всички черти на лицето.

Необходими материали:

-Конец за бродерия

-Силен и здрав конец

-Игла

-Мъниста или копчета

-Очи за зашиване или с резба за навиване

-Пластмасови очи и лепило за тъкани

-Маркер или боя за тъкани

-Ножици

 

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *