Как да проектирате и декорирате детска стая?

Как да проектирате и декорирате детска стая?

Проектирането на детска спалня и украсяването й е едновременно отнемаща време и скъпа работа. Макар че има много вдъхновения, които ви позволяват да създавате невероятни стаи, които варират от детската стая до тинейджърската спалня, идеята за обновяване и реконструкция на стаята веднъж на 2-4 години. И за да бъдем много честни, много от нас  не разполагат с ресурси, за да създадат тези перфектни стаи, които изглеждат толкова хубави както в каталога! Решението тук е да се създаде детска спалня, която расте заедно с тях и остава модерна до първия ден в колежа !

Създаването на истинска детска стая, която се развива с тях, не е твърде трудна задача и не е нужно да се безпокоите. Можете да я превърнете невероятна детска стая, за която те ще се грижат през всичките си години на обучение!

Ето вашето ръководство за проектиране и декориране на детска стая:

 

  1. Избиране на палитра с цветни цветове

За да създадете стая, която расте заедно с детето, дайте му възможност да се развива с течение на времето. Започнете да използвате сложна и елегантна цветова схема, която съдържа главно неутрални цветове. Придържайте се на два или три оттенъка и не претоварвайте стаята с ярко оцветена боя.

За повечето родители това може да изглежда, че  прави стаята скучна, това, което наистина прави, е да ви осигури празно платно, върху което можете да рисувате или поставите снимка по ваш избор. Една класна цветова схема не означава липса на цвят. Синьото и червеното за  стаята на момчетата или розово и бяло за спалня за момичета може да изглежда едновременно вълнуваща и хладна.

                                                                             

 

 

 

  1. В крак с модата за декор

Не запълвайте стаята с детски декор, ако искате да създадете гъвкава стая, която да расте заедно с Вашето дете. Разбира се, легло състезателна кола или принцесов стил на приказка изглежда страхотно. Но скоро новостта изчезва и дори вашето дете ще го намери скучно. Инвестирайте в прилично качество легло, което може да се превърне в по-голямо с течение на времето. Един от най-добрите съвети, които някога сме чували, е “Само богатите могат да си позволят да купуват евтини”.

 

Можете  да купите някои невероятни елементи на разумна цена, които ще изглеждат чудесно в детската стая и ще съчетае с останалата част от къщата.

3. Съвременната наука доказва факта, че децата се отегчават много по-лесно от възрастните, тъй като мозъкът им е предназначен да се учи по-бързо и да се занимава с колкото е възможно повече. Изберете неутралния фон, както е предложено по-горе, и играйте с акценти. Хладен сив фон изглежда чудесно в спалнята на момчетата, когато е съчетано с вълнуващи червени и зелени акценти. Изцяло белия фон в спалнята на момичетата с горещи розови акценти и модерните лилави цветове показва богат и бляскав външен вид.

 

  1. Играчки, аксесоари и текстил

Вместо да гледате в стаята като цяло, най-добре е да я разделите на различни помещения  и след това да декорирате  всеки един поотделно. Детската спалня, аксесоарите, играчките и други допълнения съставят последната част на пъзела. Например, можете просто да добавите легла, вдъхновени от супергерои, до сравнително изтънчена стая, за да я придадете причудлив вид.

Когато става дума за спалнята на момичетата, същият подход може да се използва и като се добавят възглавници на Disney с принцеса или стекер за стена. Можете да ги разменяте без усилие с течение на времето и да придадете нов облик на стаята. Подобен подход към играчките, тапетите и плакатите спомага за превръщането на атмосферата в помещението в забавна част от Вашия дом.

                                                                                             

 

  1. Геометрични модели и животински мотиви

През последните няколко години в спалнята на децата се наблюдава значително ускоряване на използването на геометрични модели, елегантни ивици и животински щампи. Шаблонните модели и тапетите със сложни отпечатъци са също част от света на възрастните, колкото и от детската вселена. Това е тази гъвкавост, която ги прави чудесни за една детска стая.

Но не забравяйте да изберете стил и модел, който не е твърде детински и с течение на времето да добавите прости промени с други аксесоари около него. Все още можете да включите стенен декор или два, които детето ви наистина обича в ъгъла и да го премахне с течение на времето без много усилия.

                                                                                       

 

  1. Преосмислете опциите за съхранение

 

Ако има една стая в къщата, която се нуждае от допълнително съхранение, това е детската спалня. Но вместо да купувате само тези кутии за играчки, защо да не използвате някои готини кошници от ракита или дори стена за съхранение? Сигурни сме, че детето ви няма да има силни предпочитания относно кутиите за съхранение, стига да има играчките си, а тъканите кошове ще му служат много след навършване на 8 или 9-годишна възраст. Рафтовете също са допълнение, което ще продължи цял живот , Тапицирана сглобка за спалня със складово помещение или дори легло с плъзгащи се врати може да свърши работа и за следващите години.

                                                                  

 

Разбира се, трябва да смените текстила, да преместите покривалата на възглавниците и може би да променяте табелата на стената веднъж  в  годината или на две. Но това е много по-малко работа, отколкото да се ремонтира цялата стая. Така че, детската стая в къщата ви е проектирана да се развива с течение на времето

 

 

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.