Как да планираме кратко „Романтично бягство”

Как да планираме кратко „Романтично бягство”

В сезона на почивките не е необходимо да си взимате едноседмичен отпуск, за да си организирате  романтичен  уикенд  заедно с партньора. Предимствата са много – психическа и физическа отмора от ежедневния стрес, пътуването не е свързано с опаковането на големи количества багаж  (както при по-дългите почивки), организацията е лесна и бързо изпълнима и т.н. Но най-важното е, че ще имате време, което да прекарате само с партньора си в романтична и отпускаща атмосфера без странични дразнения.

Обсъдете с партньора си какъв бюджет можете да отделите, какви са вашите приоритети в пътуването и колко дълго можете да си позволите да сте далеч, когато планирате вашето романтично бягство.

Пътувайте някъде наблизо. Тъй като имате ограничено време не е добра идея да изгубите по-голямата част от почивката в път.  Овърнайт романтичното бягство изисква сравнително малко подготовка, но все пак се изисква определена степен на планиране. Например, трябва да резервирате квартира или стая в хотел, да организирате транспорт, да резервирате вечеря и да получите билети за всички събития, на които планирате да присъствате.

Направете вашето малко бягство още по-романтично, като изненадате партньора си с опакован сак, когато се върне от работа. Разбира се, ще трябва да проверите дали партньорът ви не е зает вечерта, през която възнамерявате да организирате кратката си ваканция. Просто попитайте небрежно: “Какво ще правим тази вечер?”, преди да задействате Вашите планове.

Направете нещо специално. Има много неща, които можете да направите за партньора си, които ще го/я изненадат приятно. Например, можете вземете букет цветя или бутилка вино, което вие двамата можете да се насладите. Подарете на партньора си чувствен масаж в леглото или поръчайте рум-сървиз за двама ви.

Ако Вие и Вашият партньор сте заедно от няколко години, направете нещо, което двамата винаги сте правили заедно. Например, ако в началото на вашите взаимоотношения често сте играли на табла или карти, вземете тесте карти или табла и я извадете, когато Вашият партньор не го очаква.Запалете няколко ароматни свещи в стаята за по-романтична атмосфера.

Стойте далеч от технологиите. Тъй като вие и вашият партньор имате ограничено време заедно по време на романтичното си бягство, трябва да предприемете мерки, за да сте сигурни, че вниманието Ви е насочено един към друг. Затова избягвайте да използвате телефоните, таблетите или лаптопите. Направете почивка от социалните медийни профили, като изключите известията или изтриете иконата. Настройте автоматичен отговор на вашия имейл акаунт, че сте извън офиса и ще отговорите, когато се върнете.

Последен съвет – Не се преуморявайте! Тъй като отивате на романтична почивка за една вечер, не планирайте нищо екстравагантно. Ограничавайте се само до толкова дейности, колкото се чувствате добре. Отпуснете се в хотелската стая след един концерт, вечеря или посещение на музей. А ако желаете можете да не напускате стаята си изобщо 😉

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *