Как да подобрите здравословното си състояние с джинджифил?

Как да подобрите здравословното си състояние с джинджифил?

Джинджифилът е известен със своя пикантен вкус и способността да помога при леки стомашно-чревни проблеми. Въпреки това, джинджифил също показва свойства и като ефективен противовъзпалителен агент. Ако смятате да добавите повече джинджифил към диетата си или към режим за подобряване на здравословното състояние, има няколко начина да го направите.

Метод 1. Добавяне на повече джинджифил към вашата диета

1)Пийте чай от джинджифил. Един от най-лесните начини да включите повече джинджифил във вашата диета е да започнете да пиете чай с джиндифил. Можете да направите чай, като използвате търговска марка чай от джинджифил или като накиснете прясен корен от джинджифил в топла вода.

За да направите чай от джинджифил, поставете около една чаена лъжичка млян джинджифил в чаша. След това изсипете кипяща вода върху джинджифила. Оставете чая да престои за около 10 до 15 минути, след което прецедете чая.

Можете да пиете до 3-4 чаши чай джинджифил на ден.

2)Овкусете храната си с джинджифил. Добавянето на джинджифил към храната може да ви даде някои от потенциалните предимства на билката, без риск от приемане на концентрирана добавка. Някои лесни начини да добавите джинджифил към вашата храна са:

В рецепти за вечеря. Опитайте да добавите 1 до 2 чаени лъжици млян джинджифил в пържено ястие, супа или къри ястие.

В печени ястия. Включете около ½ чаена лъжичка сух джинджифил в следващата ви партида кифли или бисквити.

Като гарнитура. Ако ви харесва вкусът на суров джинджифил, тогава можете да опитате да добавите около ½ чаена лъжичка млян пресен джинджифил в салата или купа супа.

3)Направете няколко захаросани джинджифила. Ако наистина харесвате вкуса на джинджифил, но го предпочитате от сладката страна, тогава да направите свой собствен захарен джинджифил е чудесен вариант. Процесът не е труден, но отнема много време.

Обелете и нарежете 1 чаша прясен корен от джинджифил. Можете да нарежете джинджифила, както желаете. Просто имайте предвид, че ще отнеме повече време на по-големите парчета да изсъхнат.

Комбинирайте 1 ½ чаши вода и 1 ½ чаши захар в малка тенджера и нека сместа се заври.

След това добавете джинджифила към сместа, намалете топлината до средно ниско ниво и оставете да къкри в продължение на 20 минути.

След 20 минути използвайте лъжица с отвори, за да поставите джинджифила върху решетка. Ще трябва да оставите джинджифила да изсъхне през нощта.

Съхранявайте джинджифила в херметически затворен съд в килера си до три месеца.

4)Вземете добавки с джиндифил. Джинджифилът също е на разположение като добавка под формата на капсула, която може да вземете при различни симптоми и условия. Някои често употреби на добавки с джинджифил включват:

-Стомашни проблеми. Ако изпитвате гадене, стомашни или храносмилателни проблеми, тогава приемането на 1 грам джинджифил всеки ден може да ви помогне да се почувствате по-добре. Можете да разделите това количество на многократни дози, приемани през целия ден, като например две дози от 500 mg или четири дози от 250 mg.

-Гадене при бременност. Ако изпитвате гадене при бременност, тогава може да получите малко облекчение, като приемате между 650mg и 1g джинджифил дневно.

-Артритна болка. Ако имате болка, причинена от артрит, тогава приемането на 250 mg джинджифил четири пъти на ден може да помогне.

Метод 2. Превантивни мерки с джинджифил

1)Посъветвайте се с Вашия лекар. Както при всички билкови добавки, е добре да поговорите с лекаря си, преди да решите да включите джинджифила. Уведомете Вашия лекар за ползите, които се надявате да получите, като използвате джинджифил и какви (ако има такива) състояния се надявате да лекувате. Вашият лекар може да ви помогне да решите дали джинджифилът е най-добрият вариант или е необходим по-силен медицински препарат. Не вземайте джинджифил без разрешението на лекаря си, ако:

-сте бременни или кърмите

-имате жлъчни камъни

-имате нарушение на кръвообращението

-имате сърдечно състояние

-имате диабет

2)Ограничете общия си прием на джинджифил. Вашият общ дневен прием на джинджифил не трябва да надвишава 4 грама на ден. Това ограничение включва количеството джинджифил, което консумирате в чайове, храни и добавки заедно.

Проследявайте колко джинджифил консумирате всеки ден, за да сте сигурни, че не надвишавате лимита от 4 грама на ден.

3)Избягвайте джинджифил, ако взаимодейства с вашите лекарства. Някои медикаменти могат да взаимодействат с джинджифил, затова попитайте първо Вашия лекар, ако приемате нещо или се лекувате за някакво заболяване. Някои лекарства, които могат да взаимодействат с джинджифил включват:

-Разреждащи кръвта медикаменти, като варфарин и аспирин

-Медикаменти за диабет, поради риска, че джинджифилът ще намали кръвната Ви захар

4)Преустановете приема на джинджифил, ако забележите някакви странични ефекти. Някои хора изпитват отрицателни странични ефекти от използването на джинджифил. Може да сте в състояние да намалите тези ефекти, като приемате джинджифил с храната. Страничните ефекти от джинджифил често са леки, но те могат да включват:

-киселини в стомаха

-диария

-възпаление/раздразнение в устата

-оригване

Метод 3. Избиране на джинджифил

1)Купете пресен джинджифил за чай и храна. Пресният джинджифил е най-мощната форма и лесно се намира в магазините за хранителни стоки. Потърсете корен от джинджифил, който има гладка повърхност и миризма на джинджифил. Коренът трябва да е твърд при допир, а не мек и отпуснат.

-Може да съхранявате необелено парче джинджифил в хладилника си до четири седмици. Просто го пазете в хартиени кърпи или го поставете в кафява хартиена торба.

-Съхранявайте обелени парчета джинджифил в пластмасова торба или контейнер в хладилника. Обеленият джинджифил може да се съхранява за няколко дни в хладилника.

2)Съхранявайте малко сух джинджифил под ръка. Джинджифилът на прах също е добър начин да включите да включите повече джинджифил във вашата диета. Можете да добавите прах към кифли, бисквитки, торти и други ястия. Ако е възможно, изберете джинджифил на прах, който е органичен.

-Джинджифилът на прах може да се съхранява, докато не достигне крайната дата на годност. Проверете опаковката, за да определите кога е необходимо да замените опаковката джинджифил на прах.

3)Избиране на добавки с джинджифил. При избора на билкова добавка е важно да бъдете предпазливи. Един добър начин да увеличите шансовете да получите качествен продукт е да се обадите на производителя и да зададете няколко въпроса, като например:

-Как да разбера, че този продукт е безопасен? Каква е вашата система за контрол на качеството?

-Какви изследвания сте направили, за да определите дали продуктът е ефективен?

-Имате ли някой от вашите потребители неблагоприятни ефекти след използване на този продукт? Ако е така, какви са те?

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.