Как да премахнем дъвка от стъклото на колата?

Как да премахнем дъвка от стъклото на колата?

Без значение дали от „лепкавите” ръчички на детето, от приятелска небрежност или по някакъв съвсем мистериозен начин но понякога се оказва, че имате залепена дъвка на прозореца на колата. Като цяло дъвките да трудни за отстраняване, затова ето няколко съвета как да го направите:

1. Огледайте точното място преди да предприемете каквито и да било действия. Проверете дали няма залепено фолио, което е възможно да се повреди. Огледайте дали няма да се повреди някоя пластмасова облицовка, ако приложите сила при премахването.

2. Първо опитайте да отстраните дъвката леко. Пробвайте например с нокът, дали ще се отлепи лесно.

3. Използвайте инструмент. Ако дъвката не се поддаде на първоначалните опити, използвайте инструмент като : стъргало за лед, шпакла, отвертка и др.

4. Ако не стане с горните два варианта, опитайте да затоплите мястото. Използвайте сешоар или пистолет с горещ въздух. По този начин дъвката ще омекне. След това поставете кубче лед, за да се свие и втвърди.

5. Ако нищо до тук не помага, опитайте с препарат да премахнете лепкавостта на дъвката. Внимавайте! Тези препарати в повечето случаи са много вредни. Използвайте предпазни ръкавици и кърпи за еднократно ползване. Разтворител за боя би свършил добра работа за премахване на дъвка. Може да ползвате и специализирани препарати специално за премахване на дъвки и лепкави субстанции.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *