Как да намираме хубава музика?

Как да намираме хубава музика?

 

Оплаквате се, че съвременният музикален пазар не представя нищо с високо качество, възмутени сте от набралите милиони гледания популярни постове на първа страница в сайтовете за видео споделяне, радиото и телевизията пускат само стари хитове?

Време е да се постараете повече в намирането на нещо, което ще удовлетвори изтънчения ви вкус.

Социалните мрежи

Тази интернет платформа е подходяща не само за изливане на гнева към противоположния пол, оплакванията от понеделниците, безконечните снимки на храна и агресивни опити да покажем колко красиви сме станали. Вашите другарчета постоянно публикуват и видео линкове, на които рядко някой обръща внимание, те не генерират почти никакви харесвания. Младежът, който все закъснява за лекции и спи с една слушалка в ухото, е постнал непозната банда? Изрусената колежка, съученичка или приятелка на приятелка е показала неподозирани музикални предпочитания? Леля ви е харесала нещо различно от произведеното през 20-ти век? Какво чакате? Пробвайте и вие, може и да ви хареса.

Един линк води към цял един свят

Хубавото и същевременно неприятно на интернет е, че той ви води към това, което си мисли, че харесвате. Ако изгледате видео или хвърлите поглед на снимка, дори от любопитство, с неприятно съдържание – рани например ще пропаднете в страна със сбъднати кошмари, обратното – попаднете ли на нещо вдъхновяващо и красиво, ще откриете истински скъпоценни камъни. Поради тази причина надникнете във видео връзките на приятелите си и харесваните от вас блогъри и известни лица, дори и да не ви е толкова интригуващо  конкретното видео, може да попаднете на подходяща плейлиста.

Търсете неуморно

Да разчитате на приятелския ви кръг да разширява вашето познание не е достатъчно. Влезте сами във виртуалните води и търсете внимателно. Въведете любимия си жанр и очаквайте предложенията на търсачката. В сайтовете за видео споделяне променете настройките, например държавата – различни култури харесват определени жанрове и могат да ви предложат своя принос към музиката. Оставяйте се потока на предоставените ви предложения да ви води, нямате представа докъде можете да стигнете.

Новите продуценти

Вие сте новите откриватели на таланти, посещавайки страниците им в сайтовете за видео споделяне вие повишавате гледаемостта им, оттам те започват да се появяват по-често в приложенията, а това генерира още гледания. Вашият интернет интерес може да роди звезда. Това не е само възможност, а вече и факт – Лана дел Рей (Lana del Ray), Адел (Adele),  Хъртс (Hurts), Сиа (Sia), Lykke Li и толкова много други се издигнаха на музикалния небосклон чрез интернет. А какво да кажем за Сай (Psy), за който съпругата му трябвало да моли лично продуцентите да му дадат шанс, а сега е може би най-известният гражданин на Република Корея. Тези изпълнители не са ви по вкуса?

Предложения

На вашето внимание представяме някои предложения от различни части на света, популярни или напълно непознати, стари и млади, от различни жанрове: Matthew Perryman Jones, The common linnets, Peter Bradley Adams, Brown Eyes, Cristina Branco, Gabrielle Aplin, Greg Laswell, Hungry Ghosts, Longview, Janelle Monae, Jessie Ware, Katie Costello, Katie Herzig, Lasse Lindh, London Grammar, M83, Marco Mengoni, Mogwai, Mindy Gledhill, Mono, Natalie Walker, Reik, The Narrative, Trent Dabbs, Zulu Winter, Shinedown  и други. Последвайте ги в мрежата, може и да ги познавате, може да не ви харесат, но вероятността в общия поток да попаднете на нещо за вас е по-голяма, отколкото да разчитате на радио и телевизионните програми. Наслука!

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *