Как се прави венец от цветя?

Как се прави венец от цветя?

Цветята са прекрасно украшение за красотата на всяка жена, особено ако имате намерение да празнувате по специален начин Лазаров ден и/или Цветница. През този сезон е по-добре да подберете свежи цветя, които да ви дадат пролетно настроение и да изпълнят деня ви с цветовете, които още липсват в природата навън.

Първа стъпка: Вземете една тел и отрежете от нея размер, който пасва на ширината на главата ви на нивото на челото.

Втора стъпка: Преплетете в краищата телта, за да се образува венче. Покрийте  телта, като увийте около нея тънки клончета.

Трета стъпка: След като вече сте покрили металната диадема със зеленина започнете да добавяте цветята- от вас зависи каква ще бъде подредбата и цвета на аранжировката. Прикрепянето на цветята е също много лесно – увивайте стеблата с малко зелена тел.

Четвърта стъпка: Запомнете, че не е нужно да покриете цялата диадема с цветя, може да оставите зеленината да се показва към края.

Подредете цветята с редуване на големи или малки цветчета, само с един размер цветя или ги подредете от най-голямото цвете в средата към по-малки по краищата. Можете да добавите панделки, листа и всякакви други декорации по ваш вкус.

Вижте как се справят с тази задача във видеото:

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *