Как да започнем да харесваме името си?

Как да започнем да харесваме името си?

Ако се казвате Кифирка, Веселазасмяна, Испиридон (Да, наистина има хора с тези имена!) или пък родителите ви, в опит да угодят и на двамата ви дядовци са ви кръстили Ваньоздрав или Златохрист, никой няма да ви обвини ако не харесвате името си. Но, това е вашето име, независимо дали го харесвате или не, ще е по-добре за вас да намерите начин и да започнете да харесвате и даже да се гордеете с името си.

Променете начина по който мислите за името си. Например, може да проучите какво означава името ви и неговата история. За тази цел спокойно можете да се консултирате с интернет. Повечето сайтове имат търсачка, където само трябва да въведете името си. След като разберете какво означава то, може да започнете да го харесвате.

Попитайте на кого сте кръстени, защо родителите ви са избрали точно това име и т.н. Може да се окаже, че носите името на популярна за времето си знаменитост или на вече починал член от семейството и т.н. Ако разбете какво е вдъхновило името ви, това може да окаже огромно въздействие върху начина, по който мислите за него.

i312

Смятате, че името ви дава повод на другите да се подиграват с вас? Това повечето хора го преодоляват още преди да завършат училище, а за мнението на тези, които са си останали в пубертета не трябва да се тревожите. Наистина има имена, които дават повече възможности за подигравки (като Кутка или Веца), но дори и да се казвате Ани, децата пак може да намерят начин да ви се присмеят, стига това да е целта им (например Аничка-баничка).

i313Измислете си съкратено (галено) име, което да ви е приятно и неофициално се представяйте с него. Така например Заварина може да стане Ава или Зара,  Грамен да стане Гаро и т.н.

Помнете, че името ви е уникално и единствено по рода си и това го прави много специално. Гордейте се с него!

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *