Лечебен еликсир за пушачи

Лечебен еликсир за пушачи

От този еликсир могат да се възползват и други страдащи от проблеми с белите дробове. Но ако пушите от повече от 5 години вероятно вече сте ставали жертва на тежък бронхит и хронична кашлица.

Естествено най-доброто решение за пушачите е веднага да откажат цигарите, ако е обаче непосилна задача, е добре да приложите съставките към ежедневната си диета и да въведете ежедневен прием на еликсира.

Продукти

Чесън и лук – те имат изключително много положителни ефекти върху организма, но тук по-специално ни интересува анти-раковото им действие и способността им да предотвратяват развитието на инфекции, особено на различни респираторни инфекции.

Куркума – жълтата подправка е богата на витамини и минерали плюс лечителските омега-3 мастни киселини. Куркумата има антивирусно, антибактериално и антираково действие, затова е препоръчително да я включите в дневния прием.

Джинджифил – познат с оздравителната си сила, този корен е много важен за отделянето на натрупаните от пушенето секреции в белите дробове.

Тези прекрасни свойства могат да бъдат вложени в елексир, за който ще ви трябват:

400 г лук

1 литър вода

400 г кафява захар

2 с.л. куркума

Един почистен малък корен джинджифил (колкото палец).

Приготовление:

Загрейте на котлона една тенджерка, в която сипете водата със захарта и го оставете да се загреят. Прибавете надробения на четвъртинки лук и настъргания джинджифил, а после и куркумата. Когато сместа започне да ври, намалете котлона и оставете течността да се редуцира наполовина. После изключете котлона, прецедете течността и я сипете в бурканче. Когато еликсирът се охлади напълно, го сложете  в хладилника. Взимайте по две супени лъжици всяка сутрин на гладен стомах и вечерта пак два часа след хранене.

Важно: Трябва да сте сигурни, че нямате алергия към някоя от съставките.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.