Как да излезем от кризата преди рождения ден?

Как да излезем от кризата преди рождения ден?

i293Много хора изпадат в така наречената „Сатурнова дупка” в дните преди рождения си ден. Но небесното тяло няма директно отношение към настроението, защото му отнема цели 28-29 години да премине в същия знак като този от времето на раждането ви, което съвпада с цялото поколение, родено в рамките на 2 години и половина, докато Сатурн стои в съответния знак. Проблем е разбира се, ако Сатурн стои в същия знак като вашия слънчев знак (месеца, в който сте родени), но това не се случва на всеки рожден ден. Ако трябва да се вини някое небесно тяло за бързи промени в емоционалното състояние, това е Луната, която най-бързо преминава през знаците и отговаря за менталната ни стабилност. Причината да се нарича “Сатурнова” тази дупка е в характеристиките на планетата Сатурн, която носи негативна конотация – тя води до препядствия във всяко дело, което засяга и забавя ефекта на хорските усилия. Характерът на Сатурн и сатурновите типажи хора е мрачен, меланхоличен, консервативен, затова и кризата преди рождения ден носи това име – тогава просто изглежда не ви върви, чувствате се уморени и депресирани. Нерядко в тези дни, точно преди рождената дата, дори се разболявате. Изпитвате някакво вътрешно безпокойство, намален жизнен тонус, нежелание за работа, апатия и постоянни разочарования от твърде незначителни случки. Трудно взимате решения и често правите грешния избор. Ставате по-груби и несъобразителни, по-големи егоисти. Може и да не демонстрирате целия “букет” от “сатурнови симптоми”, но вероятно поне някои от тях. Не е виновен обаче Сатурн, от вас зависи как ще прекарате дните до рождения си ден.

За да излезете от тази „емоционална дупка” е необходимо да се опитате да бъдете по- съсредоточени и спокойни, защото в този отрязък от време сте застрашени от неприятни събития като загуби, измами или кражби. Ето и още няколко полезни съвета:

  • candlesОставете равносметките за друг път. Не ровете в миналото, оставете го настрани, нека само да си отиде, без въпроси, без терзания за това какво е било и как е трябвало да бъде.
  • Не предприемайте нови начинания. Нова работа или любов – оставете ги за след като „остареете” с още една година.
  • Не мислете за бъдещето. Оставете нещата да се случват тук и сега. Повтаряйте си, че дори сега да се случва нещо неприятно, то ще има положителен „оттенък” в предстоящите дни.
  • Почистете дома си, отървете се от старите и ненужни вещи, направете някакво макар и малко обновление, за да посрещнете новата година от живота си в прекрасна атмосфера.
  • Забавете темпото. Почивайте си по-често, разхождайте се на чист въздух, оставете се на природата и … съдбата.
  • Мислете за прекрасните неща, които имате в живота си. Бъдете благодарни, помагайте и давайте от сърце.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *