Как да си спомним минал живот?

Как да си спомним минал живот?

Връщането към минал живот се нарича регресия и обикновено се изпълнява в състояние на провеждано от терапевт отпускане, рядко се прилага действителна хипноза. Подложеният на регресия остава в будно състояние, но с тяло в покой, като накрая си спомня всичко и е в пълен контрол над тялото си. Обръщайки се към терапевт ще имате по-голям шанс още сред първите пъти да възвърнете някаква информация, но ако смятате това за пари, хвърлени на вятъра, или нямате доверие на чужд човек и се опасявате от внушения, можете и сами да се опитате да достигнете до спомените от минали животи. Важното е да се подчертае, че това е дълъг процес и трябва да се заредите с търпение.

Напълно е във вашата власт сами да се връщате към спомените си от предишно превъплъщение и то в уюта на вашия дом. За тази цел обаче трябва да се подготвите добре:

1. Повечето хора имат нужда от ежедневна подготовка в продължение на поне месец, преди да започнат да виждат нещо смислено. Ако имате искрено желание да получите просветление за предишен живот, трябва да сте постоянни.

2. Извършвайте процеса бавно и постепенно. Трябва да се фокусирате върху пълната релаксация на тялото, за да може визиите за миналия живот да се появят в съзнанието ви внимателно и щадящо. Колкото по-дълбоко навлизате в себе си, толкова повече отговори ще получите.

3. Потърсете висшето си аз, вашите водачи или ангели пазители – някой, който да ви води в този път.

4. Изключително е важно да ви е удобно. Най-препоръчително е да сте легнали. Ако предпочетете да седнете, трябва да сте напълно облегнати и да не чувствате напрежение никъде. Освободете се от облекло, което ви стяга. Ако ви е студено, се покрийте с мека завивка, не бива обаче да ви е прекалено топло.

5. Изберете място, където ще бъдете оставени на спокойствие, напълно необезпокоявани за цялата сесия, гледайте да сте отпочинали, за да не заспите. Цялата сесия не бива да продължава повече от 45 минути, нагласете си лека аларма за всеки случай.

6. Изберете си тема, въпрос или нещо, което ви измъчва за водещ мотив по време на пътешествието. Може да бъде обяснение за смисъла на настоящия ви живот, за проблематични взаимоотношения с член от семейството, за неутолимо желание, за някаква зависимост или ненавист и т.н.

А сега да преминем към същината:

1. Отпуснете се в легнало положение, не трябва да ви отнеме повече от 3 минути да се настаните удобно.

2. Затворете очи и си представете златиста светеща топка, която има лечителска сила. Изпратете я мислено към пръстите на краката си и си представяйте как ги успокоява, нека топката тръгне нагоре към глезените, прасците, коленете, бедрата, таза, корема, по целия торс към сърцето и раменете, от тях – надолу към ръцете до пръстите и после пак нагоре към врата и главата. Претърсете местата, които още не са се отпуснали. Изпратете лечителската топка към тези части. Трябва да сте в пълен мир, оставете си малко време да усетите пълноценно този миг.

3. Сега си представете, че слизате по стълби – наблюдавайте се отстрани, вижте как бавно се придвижвате надолу. Като стигнете до края на стълбите ще видите две неща:

  • От лявата страна ще има удобен диван. Седнете за малко на него, съберете мислите си за това какъв проблем ви вълнува.
  • От дясната страна ще видите врата, на която с червени букви е написано „Минали животи“. Вратата в този момент е затворена, а зад нея е пътят към вашия минал живот.

4. Докато си седите на дивана, усетете как ви обгръща любов, трябва да се почувствате в безопасност.

  • Ако не искате да минавате през вратата, всичко е наред. Няма значение защо не искате да го сторите, просто се наслаждавайте на мира си там на дивана.
  • Ако искате да минете през вратата, надигнете се от дивана и застанете пред нея.

5. Преди да преминете, декларирайте следващите думи, за да сте сигурни, че пътуването ще мине спокойно:

„По време на това пътуване през моите минали животи винаги ще бъда в безопасност и ще бъда защитен/а.

Ще чуя, видя и изживея всичко като на филм – както той не може да ме нарани, така и това пътуване ще бъде напълно безвредно.

Уверен/а съм в намерението  си да разбера за ………(тук си повторете своя въпрос или тема)“

Не нужно разбира се да запомните това дословно, но си пригответе нещо в този дух.

6. Отворете вратата. Ако тя не се отваря, значи Вселената ви казва, че не сте готови. Ако решите да продължите това си е ваш избор. Но вероятно е за ваше добро да отстъпите. Ако сте напълно готови и вратата се отвори лесно, влезте в една специална стая.

Ще видите бял екран, от лявата му страна има зелен бутон, а от другата – червен. Зеленият бутон включва екрана, който ще покаже миналия ви живот, а червеният ще ви върне обратно на дивана.

7. Щом започне да предава картина ще видите този живот, който отговаря на питането ви или в този момент, без вие да съзнавате, е много важен за развитието на живота ви.

  •  Първо се вгледайте в главния герой, това вероятно сте вие и щом го огледате добре, кажете си „Камера, действие!“
  • Ако ви е трудно да се видите отстрани като герой от филм, погледнете се от първо лице – вижте стъпалата си, ръцете, осъзнайте тялото си. След като се огледате добре, разгледайте и наоколо.

8. Като кажете „Камера, действие!“ натиснете зеления бутон и започнете своето пътуване. Първите пъти се ограничете до 20-30 минути за тази фаза, увеличавайте това време след повече практика.

9. Когато пътуването ви приключи или алармата звънне, натиснете червения бутон. Ще се върнете на удобния диван, постойте малко на него да си починете. Върнете се нагоре по стълбището. Излезте на повърхността като гмуркач, който излиза от морето. Възвърнете бавно будното си състояние.

Важно е да се подчертае, че няма да имате усещате като от филм, а ще си мислите, че просто си представяте и това и плод на въображението ви. Запомнете, че този процес е индивидуален и ако този начин не ви харесва, можете да използвате по-опростен метод:

1. Както си лежите отпуснати, си представете не че тръгвате по стълби надолу, а усетете тялото си леко. Представете си как се отделяте от пода, как плавате към тавана и поемате още нагоре – над сградата, над вашия квартал, над града, над региона, над държавата, после над континента. Накрая вижте цялата земя, гледайте я дълго.

2. Представете си сега в открития Космос бяла светлина, която нежно ви приканва. Сега сте в стая или в някаква местност, разгледайте я. Сега виждате библиотека – много ли книги има на нея? Вземете една от тях или бележка, нещо за четене. Разгърнете книгата, почуствайте я в ръцете си. Щом се усетите готови тръгнете пак през светлия портал, през който минахте.

3. Къде сте сега? Огледайте краката си, ръцете… Усещате ли тялото си? Мъж или жена сте? Потърсете огледало и се вижте в него.

4. Сега разгледайте наоколо. После си представете, че сте дете – какво е семейството ви, как се казвате, как се чувствате?

5. Сега сте млад мъж или девойка? Какъв човек сте?

6. Настъпва най-важният миг в това ви превъплъщение. Какво показва той? Как ви кара да се чувствате?

7. Вижте сега деня на вашата минала смърт. Какво чувствате? С мир ли си отивате от този свят? Изпълнили ли сте мисията си?

8. Сега си представете, че към корема ви идва онази грееща топка, тя е тук, за да поеме лошото и да ви освободи. Тя взима болката ви и ви оставя мир.

9. Започнете да си представяте как плавно се връщате обратно надолу към мястото, където лежите, усетете тялото си постепенно – от главата към пръстите. Ако можете, първо отворете очи и започнете да се раздвижвате леко. Може и обратното – първо се раздвижете леко и после отворете очи.

Преминавайте през тези стъпки бавно, сякаш четете биографична книга.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *