Как да почистим фугите на плочките?

Как да почистим фугите на плочките?

Едва ли има метод, с който само да полеете плочките и от тях да изскочи цялата мръсотия. Почистването на фугите винаги изисква търкане, но с предложения метод ще бъде по-лесно.

Хубавото е, че методът е и икономичен – само със сода за хляб и белина, а за търкането много е удобно използването на стара четка за зъби или ако все пак искате да покриете по-голяма площ, вземете голяма четка.

Смесете ¾ ч.чаша сода за хляб и ¼  белина до получаването на гъста паста. Нанесете я върху фугите и оставете да действа за 5-10 минути. Голяма част от работата ще бъде свършена от белината, но след като изчакате да подейства, все пак разтъркайте добре с четката и оставете отново за 5-10 минути.

След това, ако имате подвижен душ, почистете с него остатъците от препарата. Ако не разполагате с такъв душ, вашият не достига до тази част на банята или миете друго помещение с плочки, почистете с парцал.

Запомнете, че още няма да е видим крайният резултат, защото фугите изглеждат по-тъмни, докато са мокри.

before_aftertile

Важни съвети:

Докато използвате белината се облечете в стари дрехи, които нямат стойност за вас, защото може да се накапете и да ги повредите.

Носете ръкавици, за да предпазите ръцете си от белината.

Оставете прозорците да се проветрява и носете предпазна маска или шал на лицето си, за да не вдишвате от химикала.

Добре е да предпазите и очите си от евентуални пръски и изпарения.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *