Как да изпратим хранителни продукти в чужбина?

Как да изпратим хранителни продукти в чужбина?

i255Ако имате близки, които живеят в чужбина от дълго време, може би ще искате да ги зарадвате с някое тяхно любимо българско ястие. Може би и те самите често споменават колко много им липсва домашната туршия, суджук или лютеница. Направете предварителна справка дали дадентата държава забранява вноса на някакъв вид храни, дали забраната е временна, както се случва при епидемии при животните или е постоянна. Не пращайте по пощата бързо развалящи се продукти. На ваше разположение за повече бързина и точност са множеството куриерски услуги, те могат да ви разяснят и някои въпроси относно вашата пратка. Вие от своя страна трябва да се погрижите за свежестта на продуктите, като обърнете повече внимание на опаковането.

Изберете начин на доставка, който няма да отнеме повече от 48 часа. Ако времето е необичайно топло или изпращате пратката до страна с топъл климат, сведете часовете до 24.

Пригответе продуктите, които ще изпращате. Сложете ги в контейнер, чийто обем е близък до размера на продуктите и има плътно затварящ се капак. Сложете охладител (ако нямате охладител може да сложите лед в здрава найлонова торбичка) под контейнера и го прикрепете здраво със широка лепенка или тиксо. При транспортиране на храни като месо, риба или други краткотрайни продукти, поставете допълнителен пакет лед в горната част на контейнера.

Намерете кутия, която да е малко по-голяма от контейнера. Сложете парче стереопор на дъното на кутията, отгоре поставете контейнера и после пак със стереопор запълнете празнините отстрани. Сложете стереопор и върху контейнера и го запечатайте добре с тиксо. Така ще забавите разтопяването на леда, ще предпазите съдържанието от удари и ще предотвратите движението на контейнера в кутията.

Напишете адрес на изпращача и адрес на доставка; обозначете, че пратката съдържа хранителни продукти. Такива обозначения може да вземете от фирмата – куриер.

Изпратете възможно най-бързо пратката и поискайте номер за нейното интернет проследяване. Пазете номера на пратката и документите за изпращане до получаването на доставката, в случай че се появят непредвидени проблеми.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.