Как да изберем подходящи обеци?

Как да изберем подходящи обеци?

Най-неправилното решение е просто да грабнете нещо крещящо или блестящо и да излезете навън без да съобразите този така набиващ се на очи аксесоар с облеклото и повода. Затова:

Вземете предвид събитието

Безвкусно е да се явите на изискано събитие с огромни халки или дълги обици с пера и метални и дървени елементи. За такъв повод извадете най-елегантните си бижута. Добре е да са от благороден метал, да не са много дълги, да не достигат основата на врата. Може да са с перли, въпреки че те се препоръчват за по-възрастни жени. Най-добър вариант са обиците с щифт.

Ако се приготвяте сутринта за офиса, вземете най-минималистичните обици, все пак искате да наблегнете на своя професионализъм.

Като отивате на среща с приятели можете да си позволите много повече свобода.

В добра комбинация с облеклото

Обиците или могат да подчертаят изкусно облеклото, или да провалят и най-красивата рокля.

Не използвайте цветове, които не си хармонират, например черни обици с кафява блуза. Този вид определено ще насочи погледа към неподходящия аксесоар.

За да избегнете такива моменти добре огледайте преди това избраното от вас облекло и вземете най-малко представения в него цвят.

Ако например блузата ви или роклята е синя, зелена или бяла, можете да носите зелени обици, за да подчертаете тона на дрехата. Ако обаче директно подчертаете основния цвят на облеклото си, ще изглеждате прекалено  елементарно и дисбалансирано.

Хармонирайте с лицето си

Различните типове обици променят значително израза на лицето ви, а и това, че отиват на една жена, съвсем не означава, че и на вас ще ви отиват. Например жени с дълги лица трябва да избягват дълги висящи обици – лицето ще изглежда още по-издължено. Същите обици обаче са идеални за тези с обли лица. Съобразяването с формата на лицето е най-важният фактор при закупуване на обици.

Придържайте се към добрия вкус

Това, че на пазара има всякакви артикули, не означава, че сте длъжни да имате от всеки по един и че модата ще отива на възрастта, стила и лицето ви. Избягвайте обици от лъскава пластмаса, евтини тенекии или прекалено натруфени. Рядко такива аксесоари са атрактивни. Ако носите прекалено странни и открояващи се обици, не се учудвайте, че хората ви смятат за вдетинени и несериозни.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.