Как се бълва огън?

Как се бълва огън?

“Огненият дъх” е трик, който е бил използван в продължение дори на векове от циркови артисти, илюзионисти и др. Използва се техника, която включва взимане на гориво в устата и запалването ѝ с източник на огън, за да се създаде илюзия за издухване, или избълване на огън. Бълването на огън е изключително опасно и дори професионалните изпълнители на това изпълнение трябва да практикуват дисциплинирано и редовно, за да овладеят техниката и гарантират собствената си безопасност и безопасността на зрителите. Ако се интересувате от занаята на „дишащите огън” или искате и вие да бълвате огън като дракон, тук ще разберете как се прави.

Изберете гориво. Вземете следните неща под внимание: температура на горене, вкус, цвят, мирис и дим. Имате различни възможности за избор на гориво, като всеки от тях има различни характеристики и води до различни резултати. Бихме посъветвали начинаещите да изберат между керосин и масло за лампи (парафин). Никога не трябва да се използва нафта (бял газ), газ за запалки, бензин или етилов алкохол.Те се възпламеняват и горят твърде бързо и може сериозно да пострадате.

Купете или си направете факла. Напоете стари парцали в гориво и ги омотайте стегнато около края на дръжката. Когато избирате  дръжката на факела, уверете се, че материала не е запалим, и че дръжката ще е достатъчно дълга, за да запазите ръцете си на безопасно разстояние от пламъка.

Издухване на огъня. Съществува специфична техника как да плюете горивото, така че да произведете желания ефект. Може първоначално да тренирате с вода, докато постигнете желания резултат. Овладяването на тази техника е от съществена важност, не само за вашата сигурност и безопасност, а и за тази на околните.

  1. Поемете си дълбоко въздух, за да се запълнят белите дробове.
  2. Изсипете малко гориво в устата си. Не поглъщайте горивото.
  3. Издухайте горивото от устата си със силна струя, но така че да се разпръсне   на толкова малки капчици, колкото е възможно. Огъня трябва да изглежда сякаш излиза от устата ви.
  4. Задръжте факела на една ръка разстояние пред себе си.
  5. Продължавайте да издишайте със сила, дори и след като сте изгорили цялото гориво.

Изчакайте няколко секунди след издишването, преди да вдишате отново, за да се предотврати поглъщането на остатъчно гориво или дим.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *